13 Август, 2017 08:26, обновена 13 Август, 2017 08:35 1 761 6

Макрон увещава Тръмп да не засилва напрежението

  • еманюел макрон-
  • доналд тръмп-
  • северна корея-
  • напрежение-
  • сащ-
  • заплаха

Френският държавен глава е изразил загриженост заради "ракетната и ядрена заплаха", идваща от Северна Корея

Макрон увещава Тръмп да не засилва напрежението - 1
Снимка: БТА/АР

Френският президент Еманюел Макрон призова американския си колега Доналд Тръмп да не допуска засилване на напрежението в ситуацията със Северна Корея. Двамата президенти разговаряха по телефона, съобщиха от пресслужбата на Елисейския дворец, цитирани от France 24.

Френският държавен глава е заявил, че САЩ и Франция ще работят заедно, за да бъде разрешена кризата на Корейския полуостров. Макрон е изразил загриженост заради "ракетната и ядрена заплаха" от страна на Северна Корея. Той е подчертал, че международната общност трябва да положи усилия за да накара Пхенян да се върне към диалога без предварителни условия.

От своя страна Доналд Тръмп е потвърдил готовността си при необходимост да прибегне към военен отговор на действията на Северна Корея.

Той твърди, че САЩ са готови "да приложат целия спектър от дипломатически, икономически и военни мерки, наред със своите съюзници ", за да прекратят ядрената заплаха, идваща от Пхенян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асът на асовете

    14 7 Отговор
    Абе много почнаха да приказват пак за своите "съюзници", нещо май ги е страх да се опънат сами на С. Корея, а иначе на думи са много велики, а реално са въздух под налягане който скоро ще бъде спукан

    Коментиран от #2

  • 2 Kcaniba

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "асът на асовете":

    Чети внимателно,асимилирай правилно написаното и тогава коментирай!
  • 3 гост

    7 4 Отговор
    интересно всички световни лидери съветват Тръмп да не предприема военни действия срещу Северна Корея
    маи никои не иска Китай за военен противник!!!!!!!
    и много ми е интересно кои друг ще налее оръжия и средства в една подобна война!!!!!!!!
  • 4 ICXSREXREGNANTIVM

    9 7 Отговор
    Краварите са много добри в бомбардирането и убийството на невъоръжени цивилни основно жени и деца - да вземем за пример Хирошима или Нагасаки или София .... но не са съдени и осъждани за военни престъпления .
  • 5 КИМ

    1 1 Отговор
    И СИ МИСЛИТЕ ЧЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ ЩЕ СЕ ИЗПЛАШИ, ХАХАХАХАХАААА, НИЩО НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ИЗПЛАШИ КИМ, САМО ГЛЕДАЙТЕ

    Коментиран от #6

  • 6 до КИМ

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "КИМ":

    На тебе предишния ти ник беше Кадафи нали ? Чудя се кой ще е следващия като го гътнат и прасчо в някоя канавка ... Путин ?
Новини по държави: