13 Август, 2017 16:01 1 199 3

Шулц: Мога да победя Меркел

  • мартин шулц-
  • ангела меркел-
  • германия-
  • избори

Социалдемократът продължава да е уверен, че може да измести Меркел от канцлерския пост

Шулц: Мога да победя Меркел - 1

Главният съперник на германския канцлер Ангела Меркел на предстоящите избори Мартин Шулц изрази днес увереност, че може да я измести въпреки голямата й преднина в социологическите проучвания, предаде Reuters.

Шулц отбеляза по германската телевизия ZDF, че остават още шест седмици до изборите на 24 септември. "Мисля, че все още имам добри шансове да оглавя следващото правителство", заяви той.
Германия се радва на рекордно ниска безработица, балансиран бюджет и силна икономика, така че

Шулц трябва да води тежка битка, за да победи Меркел. В телевизионното интервю той беше предизвикан да каже защо хората да гласуват за неговата Германска социалдемократическа партия, а не за Християндемократическия съюз на канцлерката.

"Германия се справя добре, но заявлението, че Германия се справя добре не означава, че всички германци се справят добре", заяви Шулц. "Ние трябва да сме много по-добре в доста области", каза той.

Шулц: Мога да победя Меркел

Шулц отбеляза, че неговите социалдемократи са коалиционен партньор на Меркел в правителството и заслугите за успехите не би трябвало да се приписват само на нея. Той каза, че ще се радва да състави нова т.нар. голяма коалиция след изборите, но под негово ръководство.

Шулц: Мога да победя Меркел

По думите му са необходими повече инвестиции в цифровата инфраструктура, програмите за обучение и помощта за семействата с по-ниски доходи.

Според оповестено проучване за в. Bild социалдемократите са увеличили подкрепата си с един пункт до 24 процента, а поддръжката за консерваторите на Меркел остава непроменена на 38%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    5 3 Отговор
    Нямаш шанс.Меркел ще спечели.
  • 2 Wtf

    3 0 Отговор
    Неможеш, затова си точно ти кандидатът. То е по сценарий. Най-некадърното и глупаво същество от 85 милиона германци. Просто кукловотите не искат друг освен бабата. Тя слушка и се е доказала в това.
  • 3 ханс

    1 0 Отговор
    Шулц , маже да победи Меркел!.......................


    Но ако се състезават на сумо!!!


    Меркел не е случаен политик ! По нейно време Германия търпи поредния си икономически възход! Немския народ не е глупав , той знае коя е Меркел!
Новини по държави: