Last news in Fakti

16 Август, 2017 14:13 9 805 126

Турция оспори Лозанския договор

  • лозански договор-
  • турция-
  • гърция-
  • договор-
  • граници-
  • егейско море-
  • чавушоглу

Няма морски граници между Турция и Гърция, заяви турският дипломат

Турция оспори Лозанския договор - 1
Снимка: Shutterstock

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу оспори Лозанския договор, който определя границите между Турция и Гърция, съобщи гръцкото издание „Екатимерини“.

Дипломатът заяви, че има много нерешени въпроси в Егейско море и на практика няма морски граници между двете балкански страни, определени от единен международен договор между Анкара и Атина.

„Сред тези нерешени проблеми е въпросът за суверенитета на някои малки острови и скални образувания, защото няма морски граници, определени от международно споразумение между Турция и Гърция“, заяви Чавушоглу.

Турският външен министър подчерта, че страната му иска да намери справедливо решение на всичките тези проблеми в рамките на международното право.

Мевлют Чавушоглу заяви, че Анкара няма да приеме ситуации „де факто“, които Атина може да се опита да създаде в географски зони със спорен териториален статут.

Лозанският договор е мирен договор, подписан по време на Лозанската конференция през 1923 година, който анулира Севърския договор от 1920 година между Османската империя и държавите победителки в Първата световна война.

До подписването на Лозанския договор се стига след война между Гърция и Турция. В хода на войната Турция изтласква гърците от Анадола. С него се уреждат границите и териториите на Гърция и Турция.

През последните месеци на няколко пъти се стигна до напрежение между военноморските сили на двете страни, действащи в Егейско море. Последваха взаимни обвинения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    64 27 Отговор
    Опаааа, диктаторчето Ер-домуз почна да клати лодката по примера на Путлер - всеки външен конфликтъ е добре дошъл за пренасочване на вътрешното напрежение
  • 2 Джаред

    22 87 Отговор
    Вие какво искате да оставят всичко на гърците ли?
  • 3 законен

    64 10 Отговор
    Е сега вече на Ердоганчо ше му се случи турска пролет ! И после пак ревете , че някой се месел на такива
  • 4 юрист

    73 7 Отговор
    ТОЗИ ДОГОВОР ОПРЕДЕЛЯ И ГРАНИЦИТЕ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И ТУРЦИЯ! КАКВО ВСЪЩНОСТ ОСПОРВА ТУРЦИЯ, СЛЕД КАТО ОСПОРВА ЦЕЛИЯ ДОГОВОР, А НЕ САМО ЧАСТИ ОТ НЕГО?!
  • 5 юрист

    26 4 Отговор
    ДОГОВОР за приятелство между България и Турция


    Ратифициран с Указ № 3 на Цар Борис III от 8.06.1926 г. - ДВ, бр. 110 от 1926 г. Обн., ДВ, бр. 110 от 1926 г. В сила от 15.08.1926 г.

    България, от една страна
    и Турция, от друга страна,
    еднакво и искрено желающи да установят и да затвърдят връзките на искрено приятелство между Царство България и Турската Република, и проникнати от еднаквото убеждение, че отношенията между двете държави, веднъж установени, ще послужат за преуспяването и благосъстоянието на техните респективни нации, решиха да сключат един договор за приятелство и за тази цел назначиха за свои пълномощници както следва:
    Негово Величество Царя на Българите: Господин Симеон Радев, Извънреден Пратеник и Пълномощен Министър на България във Вашингтон и Председателя на Турската Република: Тевфик Кямил Бей, Държавен Подсекретар на Министерството на Външните Работи в Ангора;

    Които, след като си съобщиха пълномощията, намерени в добра и надлежна форма, се съгласиха върху следните разпореждания:

    Член 1
    Ще съществува ненакърняем мир и искрено и вечно приятелство между Царство България и Турската Република.

    Член 2
    Високите Договарящи Страни са съгласни да установят дипломатическите отношения между двете Държави съобразно с принципите на международното право; Те сe съгласяват щото дипломатическите Представители на всяка от тях, при условие на взаимност да сe ползуват от територията на другата с третирането, осветено от общите п
  • 6 Джаред

    9 52 Отговор
    Турската прорет мина отдавна сега на ред е Турско-Еврейската империя
  • 7 юрист

    17 9 Отговор
    ПРОТОКОЛ приложен към Договора за приятелство, подписан между България и Турция А. Двете Правителства се задължават помежду си да осигурят, респективно, на мюсюлманските малцинства в България, ползуването от всички разпореждания за покровителството на малцинствата, уговорени в Ньойския договор и на българските малцинства в Турция - от разпорежданията за покровителство на малцинствата, уговорени в ЛОЗАНСКИЯ ДОГОВОР. България признава на Турция и Турция признава на България всичките права относно клаузите за малцинствата, дадени на силите, подписали Ньойския и Лозанския договори. Забележка. Считат се като принадлежащи към българското малцинство турските поданици от християнско вероизповедание, чиито матерен език е българският.
    Б. Турското Правителство признава качеството на български поданици на всички българи, родени върху територията на Турция от 1912 год., които, след като са се изселили в България до подписването на настоящия протокол, са придобили българското поданство въз основа на вътрешното законодателство в сила в Царството. Българското правителство признава качеството на турски поданици на всички мюсюлмани, родени в границите на България от 1912 год., които, след като са се изселили в Турция до подписването на настоящия протокол, са придобили турското поданство въз основа на вътрешното законодателство в сила в Републиката.
    Омъжените жени ще следват поданството на своите съпрузи, а децата, на възраст по-малко от 18 години, това на бащите им.
    Разб

    Коментиран от #11

  • 8 ХАСАН

    19 79 Отговор
    Ами вземете картата и вижте къде е конт-нентална Гърция и къде са островите...Турция трябва да вземе всички тия острови и скални образования..те са като мини по Средиземноморското крайбрежие

    Коментиран от #13

  • 9 стоян георгиев

    27 52 Отговор
    тук подкрепям турците.трябва да се направи компромис от гърция по отношение на егеиско море и множеството безлюдни острови които се водят гръцки ,като блокират реално цялата водна територия.сега реално егеиско море е гръцко такова .турците влизат в спор дори на няколко километра от брега си и тва създава напрежение от години.има цивилизовани начини да се реши спора от които тлее ненужно напрежение.

    Коментиран от #14, #26

  • 10 Джаред

    10 67 Отговор
    Турция е прекалено мек със съседите си ние не сме такива
  • 11 Трол

    49 16 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Ти крейзи ли си или се правиш на такава?
    Публикувано във факти.бг: от разпорежданията за покровителство на малцинствата, уговорени в ЛОЗАНСКИЯ ДОГОВОР. България признава на Турция и Турция признава на България всичките права относно клаузите за малцинствата, дадени на силите, подписали Ньойския и Лозанския договори.
    Къде е вече българското малцинство в Турция-заличено е драга псевдоюристке! Къде е турското малцинство в България? Още през 70-80 години на миналия век българите в Турция и Гърция са асимилирани, забранено им е да говорят български! А тука...не могат да говорят на български. На теб само членове са ти в кратуната и то извън юридическия аспект! Е от.такива всезнайковци и продажници, като теб България е на това дереже!

    Коментиран от #16, #19, #21

  • 12 Джаред

    14 63 Отговор
    Турция отново може да стане глобална сила с помощта на Хазарите
  • 13 Аяжо

    76 13 Отговор

    До коментар #8 от "ХАСАН":

    Турция да се изнася от континента Европа най-добре
  • 14 Монго

    11 13 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Ако не ми е къса памета вчера ме критикуваше за един мой пост, че като владеещ турски съм помагал на турците, а сега ги подкрепяш. Неразумеем! Сега да ти помагам ли в сговора с любимите ти турци? Между другото се оправям и с руски и с френски. Ти Десо, конкретно с устния френски как си? Ако желаеш мога да те ориентирам в обстановката.

    Коментиран от #36

  • 15 Джаред

    4 41 Отговор
    Вечна дружба между народите на Израел и Турция
  • 16 юрист

    18 11 Отговор

    До коментар #11 от "Трол":

    “Умник“, съдържанието на договорите е публикувано в апис-а и е автентичното съдържание. Става въпрос за ЛОЗАНСКИЯТ ДОГОВОР, върху чиито клаузи се опира и лежи и Договора между България и турция! Нали си много умен- защо ТИ не издириш автентичният му текст в турската нормативна база, например и не го публикуват тук, а? Нали уж ти си юриста, а не аз?;)
  • 17 Вили

    50 6 Отговор
    Егейското крайбрежие на Турция е било гръцко. Ефес, Троя, Бергама.
  • 18 Познаваме се отдавна.....

    44 3 Отговор
    Ами като не искат Лозанският мирен договор,влиза в сила предишният(Севърския мирен договор),в който има точка ,,В югоизточните части на Османската империя се предвижда създаването на независимите държави Кюрдистан и Хеджаз (част от днешна Саудитска Арабия).Та от трън,на ГЛОГ...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Джаред

    10 43 Отговор
    Било е гръцко сега е Турско в бъдеще ще е пак ще е на Хазаро-Турците
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Трол

    16 9 Отговор

    До коментар #19 от "юрист":

    Скъпа Lex.bg, знам, че съм умник и без твоите кавички. Никъде в моя пост не съм оспори текстове от "Лозанския договор", ако съм в грешка-докажи го с мой цитат. Няма да можещ. Просто ти казвам какво е реалното положение, но да говоря за нещо реално с теб е все едно да разговарям с марсианец на пущу. Работил съм по тези проблеми 13 години и знам много повече от теб, а и климакса не ми се явява пречка за разлика от теб. Отново те призовавам, създай си и-мейл или джи-мейл, на него ще ти изпратя дипломата си и документ в коя държавна институция съм работил. Новата регистрация няма да ти отнеме повече от 10 минути. След това ще си говорим. Хайде да те видя!

    Коментиран от #24, #25, #28

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 юрист

    7 14 Отговор

    До коментар #22 от "Трол":

    “...Публикувано във факти.бг: Просто ти казвам какво е реалното положение...“ Бреййй- ма много си “учен“, БЕ, - чак мнението ти е по-важно от АВТЕНТИЧНИЯТ ТЕКСТ НА ЛОЗАНСКИЯТ ДОГОВОР ОТ 1923 Г. НА ТУРСКИ ЕЗИК, В ЧИЙТО ЧЛ.2 АЛ.1 СЕ ОПРЕДЕЛЯ И ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И ТУРЦИЯ И ЧИЕТО ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ НА ЦЕЛИЯ ДОГОВОР ИСКА СЕГА ТУРЦИЯ:D НЕ СТАВА ВЪПРОС САМО ЗА МАЛЦИНСТВАТА , А И ЗА ТОВА- СПОРАЗУМЕНИЕ между Република България и Република Турция за определяне на границата в района на устието на река Резовска/Мутлудере и разграничаване на морските пространства между двете държави в Черно море Ратифицирано със закон, приет от 38-о Народно събрание на 24.06.1998 г. - ДВ, бр. 79 от 8.07.1998 г. Издадено от Министерството на външните работи, обн., ДВ, бр. 68 от 30.07.1999 г., в сила от 4.11.1998 г.Република България и Република Турция, наричани по-нататък "страните"...е споразумяха, както следва:

    Член 1
    Границата в района на устието на река Резовска/Мутлудере
    1. Районът на устието на река Резовска/Мутлудере е определен между линията, съединяваща точката х=5071 м и у=7842 м на българския бряг с точката х=4978 м и у=7836 м на турския бряг, и мястото, където реката се влива в Резовския/Бегендик залив. И Т.Н.!

    Коментиран от #27

  • 25 юрист

    8 17 Отговор

    До коментар #22 от "Трол":

    А СПОРАЗУМЕНИЕ между Република България и Република Турция за определяне на границата в района на устието на река Резовска/Мутлудере и разграничаване на морските пространства между двете държави в Черно море Е ПРЯКА ПРАВНА ПОСЛЕДИЦА ОТ ЧЛ.2 АЛ.1 ОТ ЛОЗАНСКИЯ ДОГОВОР ОТ 1923Г. ТОВА ЩЕ ГО ОСПОРИШ ЛИ? Наистина не си умен човек- дори не си си дал труда да си преведеш текста с гуглето- аз напр. си го превеждам, след като никога не съм учила турски език- и НЕ ЗНАЕШ какви са правните последици за БЪЛГАРИЯ от този договор. Каквото и да напишеш , е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ, защото си повърхностен и елементарен злобар, който завижда, че една жена знае и може повече от него- мислещият се за алфа мъжкар!
  • 26 Хасан

    7 36 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Именно..те му затварят цялото крайбрежие...все едно правиш мол за милиони и-някакъв келеш с павилиочето пред тебе...казваш му един път два пъти да се изнася а той келеш...остааа да го потупкаш

    Коментиран от #58

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Mupo

    9 5 Отговор

    До коментар #22 от "Трол":

    малко в страни от темата, но щом слагаш "или" между "и-мей" и "джи-мейл" не е много грамотна работата да знаеш...

    Коментиран от #31

  • 29 юрист

    5 19 Отговор

    До коментар #23 от "Трол":

    Никаква нова поща НЯМА ДА СЪЗДАВАМ- цялата комуникация между мен и теб ще продължава да се води ТУК- ЗА ДА ВИДЯТ ВСИЧКИ КОЛКО СИ НЕУК ПРОСТ И НЕВЕЖА, А ОБВИНЯВАШ МЕН - ЕДИН БГ. АДВОКАТ- В НЕВЕЖЕСТВО И ЗНАНИЕ, и то при положение, че ти цитирам автентичните текстове на международни договори ! Ако имаш правно основание, което да посочиш като подкрепа на твоето мнение- О.К.- напиши го ТУК И СЕГА! ИНАЧЕ- ДУМИТЕ ТИ УВИСВАТ И СИ обикновен жемомразец- ЛЪЖЕЦ!

    Коментиран от #34

  • 30 Джаред

    5 32 Отговор
    Благодарен съм на Турският народ заради спасяването на Хазарите
  • 31 Трол

    11 4 Отговор

    До коментар #28 от "Mupo":

    Имам в предвид да си направи само за конкретния случай и-мейл или джи -мейл, за по-бързо го изписах така. Кое е много неграмотното? Мисълта ми беше да не си разкрива нейния профил.

    Коментиран от #33, #35

  • 32 юрист

    4 17 Отговор

    До коментар #27 от "Трол":

    НЕ МЕ ЗАСЯГА КОЙ СИ- ФАКТ Е, ЧЕ НЕ ПРИТЕЖАВАШ ПРАВНИ ЗНАНИЯ, С КОИТО ДА ОСПОРИШ МОИТЕ КОМЕНТАРИ! АКО ЩЕ ДА СИ АКАДЕМИК ПО....МЕТАЛОЛЕЕНЕ, ТО ТИ НЕ СИ ЮРИСТ И НЯМАШ ПРЕДСТАВА ОТ ТЪЛКУВАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ В КАЧЕСТВОТО СИ НА БГ. ЮРИСТ!
  • 33 гост 2

    3 13 Отговор

    До коментар #31 от "Трол":

    Никога не се пише “...Имам в предвид “. Пише се “ Имам предвид“, без предлога “в“ . Нали претендираш за огромна култура, за велики знания, а не знаеш елементарни неща от българския език....

    Коментиран от #39

  • 34 Трол

    17 4 Отговор

    До коментар #29 от "юрист":

    Ясна си ми муцко! Такива, като теб карат мъжете да завиват наляво, жалко за тях.

    Коментиран от #37

  • 35 Mupo

    2 4 Отговор

    До коментар #31 от "Трол":

    все едно казваш: ползвай копирна машина или ксерокс...
    ксерокса e марка копирна машина, макар и станала нарицателно. "Джи мейл" e мейл услуга на Гугъл... Google mail... gmail. Не може да има "или" понеже гмейл не е алтернатива на мейл, най - много да сложиш "като" между тях....

    Коментиран от #40, #45

  • 36 стоян георгиев

    4 20 Отговор

    До коментар #14 от "Монго":

    мухльо,политиката не е конфекция !турците са прави в едно в друго не са .при руснаци и французи е същото .проблемите в егеиско море са проблеми за целите балкани включително и за българия ,а се разгарят за нищо.гърците правят огроми скандали че турски кораб минал до техен необитаем остров или там прелетял турски самолет,което кара ненормалниците от другата страна да ескалират ситуацията като отиват на въпросния остров монтират турското знаме и т.н. и т.н.тва е безсмислено и неадекватно.щото няма реален проблем ,а е ескалация на някакви исторически натрупвания на реваншизъм.що се отася до френския ти ,заповядаи ще се разберем някак си ,след като ти завра главата в г.за ти.нали съм ти обещал ще говориш френски от вътрешната страна на ануса си.надявам се да съм те възбудил,та да доидеш.знаеш ме къде съм.може да вземеш латвииката и сина ти да гледат къв пластичен милиционер е баща им.

    Коментиран от #38

  • 37 юрист

    3 15 Отговор

    До коментар #34 от "Трол":

    Хахаха- ясен ни ми- такива като теб, когато НЯМАТ никакъв ЛОГИЧЕН аргумент, с който да защитят твърденията си и да ги докажат, започват с лични нападки към опонента си:) Хайде по-леко- не се води СЕРИОЗЕН спор по този начин! Доказах ти нагледно, че ти нямаш елементарна представа за ПРАВНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ от турското искане за ревизия на Лозанския договор от 1923 г., не можеш да тълкуваш международни договори, просто защото не си юрист и не си научен на това в юридическия факултет и че мнението ти е мнението на обикновен човек- не на специалист по дискутираната материя и за това може да се отхвърли с лека ръка от всеки един юрист в България.

    Коментиран от #72

  • 38 Монго

    14 4 Отговор

    До коментар #36 от "стоян георгиев":

    Мухльо ще наричаш подробността на мъжа ти, когато не може да изпълни семейните си задължения.

    Коментиран от #46

  • 39 Трол

    11 3 Отговор

    До коментар #33 от "гост 2":

    Публикувано във факти.бг: Така, че- дори и да е имало служител на украинските спецслужби в Крим, то той прИбивава в Крим на съвсем законно основание-
    Скъпи доброжелател, ето ти цитат на улавата юристка, нарочно грешката съм е отбелязал с главно И. Къде беше мили да реагираш на нейната неграмотност?
  • 40 юрист

    2 12 Отговор

    До коментар #35 от "Mupo":

    Абсолютно вярно, само, че думите Ви са хвърлени на вятъра- човекът няма необходимият бекграунд, за да ги разбере....
  • 41 КАСАПИН

    19 7 Отговор
    И все пак всички с глупави имена като-реджеп хасан, джаред и прочие не забравят от къде са дошли и къде им мястото -анадола.
  • 42 Хасан

    4 19 Отговор
    Хора,не се обиждайте..всеки си казва мнението...юриста си има свои аргументи,реални..
  • 43 КАСАПИН

    15 8 Отговор
    Все пак да не забравят тия дето говорят за потентност, че по време на голямата екскурзия ,тия м....ли дето ги боготворят, обиждаха тия безмозъчни същества, без разлика от пол и възраст ,а хасан каза не стига че обиждаха жената и децата, а обидиха и мене.

    Коментиран от #44

  • 44 Хасан

    9 22 Отговор

    До коментар #43 от "КАСАПИН":

    Това което пишеш показва ниско интелектуално ниво...с таково съзнание не е ли по добре да седиш в порносайтове..може и гей сайтове..щото имаш интерес...
  • 45 Трол

    10 2 Отговор

    До коментар #35 от "Mupo":

    Ама ти наистина ли си толкова зле! Просто исках от псевдоюристката да създаде отделно от нейния официален профил, нов-Email или нов Gmail, на който да и покажа някакви документи! На теб какъв ти е проблема в този спор?
    Тя отказва, ти ридаеш ли? Или сте едно и също лице? Исках да и покажа дипломата си и документ къде съм работил. Виж и постовете и реакцията и на това. Според теб нормална ли е, а ти нормален ли си?

    Коментиран от #49, #50

  • 46 стоян георгиев

    1 13 Отговор

    До коментар #38 от "Монго":

    не ,наричам теб МУХЛЬО!!!що проблем ли е,а мухъл?

    Коментиран от #48

  • 47 ПенаОтНощнатаСмена

    13 7 Отговор
    е те сега м....лите ще го издухат :D и като за десерт кюрдите ще си направят своя държава :))
  • 48 Трол

    9 1 Отговор

    До коментар #46 от "стоян георгиев":

    Целувки скъпа Деси, но няма да те удовлетворя! Не си струва!
  • 49 юрист

    2 11 Отговор

    До коментар #45 от "Трол":

    “...Публикувано във факти.бг: Исках да и покажа дипломата си и документ къде съм работил...““ Аз НЕ ИСКАМ да ги виждам! По същество тези документи съдържат ЛИЧНИ ДАННИ, а Вие НЕ СТЕ мой клиент и НЕ ЖЕЛАЯ да имам досег до личните Ви данни! Каквото и да сте работил, не сте запознат и със Закон за защита на личните данни. Да- понеже съм адвокат, аз съм и администратор на лични данни, но не виждам защо трябва да се натоварвам с отговорността по опазване на Вашите лични данни, след като Вие не сте мой клиент. А понеже Вие оспорвате моята адвокатска правоспособност и твърдите, че НЕ СЪМ адвокат, моля , обяснете, как с ЛЕКА РЪКА предоставяте достъп до личните си данни на едно непознато за Вас лице?:) Ако съм квазиюрист, как така ми се доверявате, м?:) Ерго- или данните, които уж ще предоставите, са неистински, или сте УБЕДЕН, че НАИСТИНА съм адвокат и опазването им от чужда незаконосъобразна намеса е мое професионално законово задължение- т.е. сам противоречите на себе си, че не съм адвокат:D:D:D
  • 50 юрист

    3 10 Отговор

    До коментар #45 от "Трол":

    “...Публикувано във факти.бг: Според теб нормална ли е..“ ами не знам дали според друго физическо лице съм “нормална“ , но е факт, че нямаш никакви сериозни аргументи, с които да обориш съдържанието на мой коментар № 49:) Ако си искал публичност, може да я постигнеш, като се регистрираш в този форум с истинските си лични данни, напишеш коя е самоличноста ти:) Обаче- ти пишеш с нерегистриран ник, което означава, че НЕ ЖЕЛАЕШ да се знае реалната ти самоличност, а сега изведнъж- хоп- да съм си създала нова поща в джимейла, да ми пратиш нещо, за което ти твърдиш, че са твои документи- диплома за завършена ОКС и част от трудова книжка, с цел да докажеш неясно какво на мен- един анонимен за теб човек:) Наистина у теб не протича никаква мисловна дейност:D И милион минуса да ми поставиш на коментар № 49, това няма да промени гореописаните факти и противоречия в поведението ти:) Също така- никой не е длъжен да ти вярва. Желанието ти за създадена от мен нова поща е просто една проверка до къде ще се хвана на уловките ти, при това е толкова елементарна за всеки юрист, че няма накъде:)
  • 51 Е8ливата Севгюл Чиликова

    31 5 Отговор
    Резаните карабини вън от Европа, за кланетата не са платили, искат те...още и още. Ненаситни резняци, никой не ви иска, империята ви е в историята, колкото и да се опитвате да си я съживите. Светът се промени, осъзнайте се феодали, няма кой да ви издържа тона към Европа. Ще ядете кютек байрам.

    Коментиран от #52

  • 52 ХАСАН

    6 23 Отговор

    До коментар #51 от "Е8ливата Севгюл Чиликова":

    Севгюл,турците вече са в Европа- Германия,Холандия,Испания,Белгия...вече се включват в обществееия и политиче!ки живот...ще сменят колониалниалното и расистко съзнание на англосаксонеца

    Коментиран от #53, #54, #59

  • 53 Е8ливата Севгюл Чиликова

    17 6 Отговор

    До коментар #52 от "ХАСАН":

    Не, турците са в Германия,Холандия,Испания,Белгия... да! Но са там и лъскат обувки, дишат сгурията на строителството, ще си останат вечно такива Гастербайтерите от Турция. Кой ще Ви пусне Вас и кога в политиката, нещо толкова си се объркал Мюсулманин да завземе Християнска Европа? Никога няма да бъдете допуснати.

    Правете си Дуру и Сапир и си гледайте Вашата разтурена държавица.

    Загубихте играта отдавна.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 jp power

    12 6 Отговор
    Докато я има туркия, ще има проблеми. Заобиколена е от съседи, които я мразят. Хората знаят и помнят, че няма такава държава турция. Тия земи са завзети и поробени от шепа селджуци и османлии. Няма друга такава империя. Само НАТО да се изтегли от туркия, и евреите да не и помагат, ще изчезне... Турция, да се моли да е по дълго важна за САЩ и НАТО,ЧЕ....
  • 56 Георг Георгиев

    5 4 Отговор
    Отново договор с неизяснени клаузи и ето ти бъдеща война
  • 57 Европеец

    18 4 Отговор
    Хасанчо и всички промити мозъци няма как да се включат в управлението на Европа,защото им пречи религиозния фанатизъм на исляма,ниската култура и липсата на 90% интелект!Та мечтайте да завладеете Европа чрез размножаване:)Те хлебарките още не могат да завладеят Люлин и Младост,та и ислямистите са така!Турция има да плаща на България 100милярда за Беломорска Тракия,та кога ги плати мое да мисли за инвазия на Гръцки скали и островчета!Колкото мангалите имат умствен капацитет да завладеят България,толкова имат и анадолските джагали:)Чичо Путин мое се ядоса и да върне Константинопол на Православните Гърци:)

    Коментиран от #62

  • 58 Antimediator

    10 1 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    Келеш е на татко ти сина.
    Ти по-далеч от носа си виждаш ли ?!
    Кви са тия молове и дюкянчета бе?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Да го тура на Катъра

    7 0 Отговор

    До коментар #59 от "onq s konq":

    Кон, не съм вярвал, че ще те подкрепя!
    Е на! - Случи се! - Един път да сме на едно мнение!
    За чалмите само такова отношение! - Браво бе!
    - Одобрявам!
  • 61 ХАСАНЕ

    5 4 Отговор

    До коментар #54 от "Е8ливата Севгюл Чиликова":

    Много ниско интелектуално ниво имаш..изнасилване,убийства..по добре седи в порносайт..ние тука дискутираме геополитика ..

    Коментиран от #110

  • 62 ХАСАН

    3 7 Отговор

    До коментар #57 от "Европеец":

    Чичо ти Путин,чичо ти Хитлер и Сам само ти ги посрещаш с хляб и сол и млади гиздави девойки
  • 63 ХАСАН

    5 9 Отговор
    Баба ти Ванга,леля ти Джуна са плодове на атеистично-комунистическото ти въображение...Това беше модно в соца...никой освен Господ не може да определи бъдещето...тя ако познаваше щеше да предскаже на бай ти Тошо края на режима му

    Коментиран от #73

  • 64 ХАСАН

    4 9 Отговор

    До коментар #59 от "onq s konq":

    Абе коня ..хан ти Аспарух рус и синеок ли беше или мургав,космат ,с дръпнати очи и криви от яздене крака???
  • 65 bauman

    7 8 Отговор

    До коментар #59 от "onq s konq":

    Личи ,че си доста неук и надъхан с лъжлива пропаганда,чел си два учебника по история,без никаква странична достоверна литература,но разбира се естествено за злобар ганьо.Много е простичко ,Осм.империя се простирала на три континента до два океана,а не само на Бал.полуостров ,така че твойте виждания се простират м-у дунава и стара планина когато са дошли доста черничките ,,прабългари,,за което си нямаш халхабер и се набутали и очернили живота на местното население,така че малко повече знание ,но истинска и достоверна....

    Коментиран от #66

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 От Лозан

    8 3 Отговор
    Първо ще оспорят Лозан за гръцките острови, после идва ред на земите до Кърджали. Пък вие си чупете пръстите от писане по форумите.
  • 69 Uflaf

    0 0 Отговор
    "...никой освен Господ не може да определи бъдещето..." . Да не си объркал без да искаш името и " Призования " ли имаш предвид ? Май "Хасан " ще се окаж
  • 70 ХАСАН

    2 0 Отговор
    Форума се превърна в форум за клевети и обиди...не може така да се пише..имайте уважение един към друг..израснали сме заедно
  • 71 Uflaf

    0 0 Отговор
    "...никой освен Господ не може да определи бъдещето..." . Да не си объркал без да искаш името и " Призования " ли имаш предвид ? Май "Хасан " ще се окаже с християнски корен или поне еврейски. Изтърва се нещо.
  • 72 НЕразбирач

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "юрист":

    По пинцип уважавам начина, по който се обосновавате и позицията ми по-скоро съвпада с Вашата, но нещо забелязах леко прекаляващо възвеличаване на категорията "юрист" - другите са "нищо" или?! Толкова плява има сред тези "юристи" (казвам го принципно), че цял живот им сърбаме попарата. Такива лобистки текстове залагат в законите ни, че ...Такива двуяки значения на текстове, че ... После излезе някой и ми обяснява, че в България закони имало, но нямало кой да ги прилага, спазва и т.н. То сигурно защото има закони, затова едни други ЮРИСТИ, практикуващи като съдии и едни измислени съдебни състави (събрани по абсурдни критерии) вземат вземат различни решения по идентични казуси, в зависимост от кой състав се гледа делото и в кой съд! Чудят се как да прилагат "закона", за корупция да не почвам да говоря... Аман от такива "юристи" - ТАКИВА са основния проблем за неосъществения преход: долен съд и долнопробна прокуратура! Всичко тръгна да става "юрист", "икономист", "финансист" - аз съм от другите, простите инженери, дето СЪЗДАВАМЕ благата, с които гореизброените се упражняват. Не е лошо да се замисляте над това...
    А....и още нещо - едно усещане долових за извънредна "еманципираност" - айде стига с тази глупост, а? Никога не сме били и няма как да сме равни И ИМЕННО В ТОВА Е ИДЕЯТА - създадени да се допълваме, а не да се състезаваме! Най-елемнтарния пример е - жени миньорки има ли? НАй -малкото физически сме различни по капацитет, така че без измислени и привнес
  • 73 Глупости

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "ХАСАН":

    Aми предсказа го, но ти не си чел и чул. Я малко се поинтересувай.

    Коментиран от #74

  • 74 Васил Цонев

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Глупости":

    Вярно е, наистина. Баба Ванга предсказа промените и това, че човекът на чело на държавата (не смееше да каже кой) ще слезе от властта от части по своя вина, че говори повече от колкото хората искат да чуят.

    Коментиран от #75

  • 75 ХАСАН

    0 1 Отговор

    До коментар #74 от "Васил Цонев":

    Имаше и кака Джуна...интересно що не позна разпадането на Съветския съюз

    Коментиран от #80

  • 76 фактолог

    0 0 Отговор
    Адолф, къде си?
  • 77 Бесен Язовец

    5 1 Отговор
    Само гледайте както е тръгнало джагала се разширява и както е с Русия в добри отношения и САЩ му се слагат одделно ние сме на тепсия готови за вечеря.Ама преди турците да стъпят в София тука ще се разправим с тия еничари дето плюват по Русия и ни оставиха без защитата и майка им жална
  • 78 юрист

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "До жалките българчета":

    Въпрос- какво ще се случи е турция, ако й се резне членството в НАТО поради нарушаването на стандартите за членство в НАТО, жалко пуйче?:D И путлер няма да ви приеме, защото никой диктатор и терорист не обича предателите, а само ги използва, като им плаща предателството в собствената си валута, която няма качеството “пари“ по смисъла на теорията за парите:D Нали се сещаш, че съвременната война се води с дронове и с кибератаки, а за водене на ТАКАВА война твоята пуйка никак не е подготвена, защото от над 5 години не е допускана до такива технологии в НАТО и в НАТО се мрънка,че пуката е НЕНАДЕЖДЕН партньор:) Имате си чалми, шериат и ислям, но нямате нищо друго:) Освен това- ако сащ ви резне достъпа до технологии, вие сте едно голямо НИЩО:) Следвоенна турция е глинен колос на АМЕРИКАНСКИ крака:) И точно ТИ си седнал да “оправяш жалката държавичка“ България? Ахахахаха:D
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 На ХАСАН поздрави

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "ХАСАН":

    А майка ти защо не позна, че ще се родиш такъв? Или викаш кюрдите..са действали..отзад.., не знае от кой ли е заченала тази пасмина кокоша. Къде ли се е мушкала с кой неверник в плевнята на село, ах тази палавница.
  • 81 Уолстрийт

    4 1 Отговор
    За две седмици сриваме измислената турска лира и нема да имат кинти да си вдигнат самолетчетата,които са наши и можем да си ги вземем когато си искаме!Турция е малка провинция на Великата Римска Империя със столица Ню Йорк!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Кремен

    6 2 Отговор
    Който не е християнин, трябва да бъде изгонен от пределите на европа. Турците са нашественици, тук по тези земи мюсюлмани не е имало никога в стари векове. Откъде накъде сега ще искат турците в европейският съюз? Как мюсюлманин в европейският съюз, който е основан на християнски ценности и е съюз на християнски държави. Не сте ли нахални бре.
  • 84 Обръч от Христяни

    5 2 Отговор
    А са пипнали Гърция,а са обградени чалмите от Русия,Румъния,България,Сърбия,Македония,Хърватска,Черна Гора,Словения,а на южния фронт ви дебне Иран,Сирия,Кюрдистан и Юдея!Добре сте обградени фесове!
  • 85 Арменец

    4 5 Отговор
    Ние също ще се включим срещу турския геноцит!Грузинците-тоже!турчолята са дребосъче,което се мисли за айдук!На колене ше седят и след молитвите!
  • 86 Путин

    3 1 Отговор
    Бе не съм забравил за сваленото самолетче и мое да ви напраим на отоманска губерня!То и без да сте станали губерня шиете и садите за нас!И ни миете краката след плажа!
  • 87 Джаред

    0 7 Отговор
    Кремен ли си къв си не знам но не можеш да кажеш че който не е християнин да напусне Европа, защонбто ако не бяха Американските хазари така добри с вас нямаше да сте на това положение а Европа нямаше да има бъдеще

    Коментиран от #89, #122

  • 88 Европеец

    4 1 Отговор
    Който не е Христянин седи у гетата по Европа,че не могат да се впишат в модерната цивилизация!Хранят се както преди 10000години и спят на черджета,като кучета!Нямат хигиена и на километри смърдят на чесън и оцет!Агресивни,нахални и нагли!Мразят,мразят и мразят,до там им стига развитието и са мнооого-мнооого мазни,като искат нещо!Като не го получат безплатно отново мразят,мразят и мразят!Черните са с класа отгоре!
  • 89 Познаваме се отдавна.....

    3 1 Отговор

    До коментар #87 от "Джаред":

    Те са създали Хазарското царство, което по онова време е давало под наем своята армия от 40 000 войници. Кланяли са се на фалуса и повечето са били хомосексуалисти. Кралят на хазарите е бил толкова отвратен от дегенерирането на своето царство, че решил да приеме монотеистична вяра – християнство, ислям или онова, което днес се нарича юдаизъм, или по-точно талмудизъм.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Американец

    1 1 Отговор
    Джаред Хазарите са племе,а Америка е есенцията от хюмъни на планетата!Даже и Гюлен го държиме,че ще го ядете суров и без нож и вилица,а това е недопостимо!Дори Индианците прихванаха малко култура,но не и вие!Овцете не подлежат на хуманизация,оставяме ви да пасете и колкото и силно да блеете,вълци нема да станете!Вълк се става с интелект!
  • 92 Тоа па

    4 0 Отговор
    А бе мечтателю,кви ефендита те гонят у тоя век?А бе ефенди,преди арабеските да ви натресат грешната религия в какво вярвахте?В овцата-майка или в брадатия козел!България е на 1336години бе :)

    Коментиран от #126

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Туркиш

    4 2 Отговор
    А бе турчолята от колко години са държава,дали имат 100години?Къде са тръгнали да завладяват Елада у 21-ви век?Само камъни ще им фадем за вкъщи!
  • 96 Исус Христос

    3 2 Отговор
    Аз управлявам планетата Земя!Всички континенти са мои!На турчоля,само камъни и скали давам,а на арабеските само пустиня!Това са заслужили!И в рая да ги пусна,пак на пустиня ше го превърнат:)
  • 97 Познаваме се отдавна.....

    5 0 Отговор

    До коментар #94 от "Джаред":

    https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Хазарски_каганат Никакви евреи не сте хазарите,та вие никога не сте живели в Палестина,само сте взели религията и то не истинската,а сте еврейска секта .....
  • 98 Джаред

    2 5 Отговор
    Аз където съм бил и 100 пъти да се родиш пак няма да ходиш, защото няма да те приемат твоето днк

    Коментиран от #102

  • 99 Рави

    2 4 Отговор
    Наш човек владее света от 2000години,защото сме Богоизбран народ!Питайте Фараона ако не вярвате!
  • 100 Франсе

    3 0 Отговор
    Джаред,Израел е в ЕС та никой не ви гони!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Джаред

    0 3 Отговор
    Била е в Антверпен там е родена.
  • 104 Да отвориме Хасан

    7 3 Отговор
    Хасанчо,турчолята работят за Европа а не обратното!Нещо да сте измислили за 700години,освен Голямата уста за лапане?Харем,чики-рики и баклава,това сте вие!Без Белия човек и христянските му ценности,сте едни овчарчета-калитковци!Точка!Много сте далеч от хуманизма или философията!За вашия лидер философията се състои в кражба и унщожение!Градация-нулева за 700години!

    Коментиран от #108

  • 105 Българин

    3 2 Отговор
    Никой,но сме в Европа и ЕС-Центъра на Цивилизацията,а не у животинския свят на Изток в който човешкия живот не се цени и все го избивате на агресия и унищожение от С.Корея та точно до Турция!
  • 106 Джаред

    1 6 Отговор
    Аз мога да живея където си поискам без значени континента а ти надали? Даже в Сащ не можете без виза.
  • 107 Европеец

    2 0 Отговор
    Джаред,де-факто не сте в ЕС,но де-юре сте!Ползвате всички привилегии на Съюза,както и швейцарците!
  • 108 Познаваме се отдавна.....

    6 2 Отговор

    До коментар #104 от "Да отвориме Хасан":

    Какви хареми,какви чики-чики,какви турски ????.Всичко е присвоено и крадено.Персийски килим(стана турски)Римските бани(турски)арабското кафе(турско) арабските кебапи(турски)италианска пица(турска пица)Крадливо,крадливо и м-зливо племе...

    Коментиран от #124

  • 109 Джаред

    1 0 Отговор
    Ес по принцип се подкрепяше от САЩ дотогава когато Европа промени своята политика спрямо САЩ де факто, де юре Израел.

    Коментиран от #112

  • 110 Светльо Чернев

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "ХАСАНЕ":

    Ти на тези твои простотии геополитика ли им казваш.
  • 111 Джърмани

    1 1 Отговор
    Е,знаеш Германците и Комунистката Меркел са виновни за това!Но тя не е вечна,нито Германия е толкова силна сама,приемете го като пауза!Германците не се славят с интелект и все залагат на погрешното!Изтепаха евреите,взеха им мангизите и сега играят с турчолята!Но ще има развод-вервай ми!
  • 112 Познаваме се отдавна.....

    5 2 Отговор

    До коментар #109 от "Джаред":

    Прочетох че Султана беше казал,че ботушите на израелските войници,оскверняват земята на светия мюсюлмански хълм,за който доколкото си спомням,беше преди светият хълм и храм на Израел,та се чудя защо толкова си благодарен на Турция за спасяване на евреите,а не си благодарен на България която спаси евреите в България,при положение че рискува много с това си действие,а благодарност няма???
  • 113 Чики-рики

    4 0 Отговор
    Е,ква стана тя?Турчолята се оказаха по-крадливи и от м...лите!Последно откраднаха немската военна база:)Гепиха и от Гърция-една-трета от Кипър и още искат изедниците!Хасанчо кво ли е откраднал за тия години!ДАНС знае и мое да го подпука скоро?
  • 114 Мешана скара

    6 0 Отговор
    Джаред,фа не си мешана скара щом играеш с хасанчо?Лоша дума за нас българите недей казва,че сте у нашите земи от 1000години и не помня да сме ви убивали и окрали!Спасихме колкото можахме от Хитляругата а пък София в началото на 20-ти век е била една-трета Еврейска,всеки трети жител е бил с еврейски корени,виж първите архиви на Столицата!Ердоган ви е хвърлил око,ма още го е страх ви скочи!
  • 115 Джаред

    1 4 Отговор
    Хората са благодарни не на султана а на държавата и народа на тази държава, а благодарност за България има под формата на сигурност и стабилност на балканите

    Коментиран от #117

  • 116 Джаред

    1 5 Отговор
    Ердо е умен лидер но без подкрепата от определени среди нямаше да успее да се задържи на пол.сцена още през 2002
  • 117 Познаваме се отдавна.....

    8 1 Отговор

    До коментар #115 от "Джаред":

    Сюлейман паша,който е запалил от три страни моето родно село и избил жителите му,който като деца,жени,старци не са успели да се скрият от редовната турска армия,мисля че истинското му име беше Соломон,та и евреите са специалисти по геноцид,та затова и не са признали все още АРМЕНСКИЯТ ГЕНОЦИД който не е за пренебрегване пред еврейският......или Българският извършван в продължение на 500 години от твоите приятели...
  • 118 Джаред

    1 4 Отговор
    Приятелство между държави няма това го разберете има взаимни интереси

    Коментиран от #119

  • 119 Познаваме се отдавна.....

    4 0 Отговор

    До коментар #118 от "Джаред":

    А, ,,интереса клати феса"То сигурно и заради това,,Великобритания има постоянен сърбеж отзад и търси Турция,за да я уважава от време на време,а ние съседите на турция сме винаги потърпевшите от тази любов по сметка..
  • 120 Джаред

    0 4 Отговор
    Единствената реална демокрация е в Израел
  • 121 Равин

    1 0 Отговор
    Ердо бил умен?Кога?Когато от години обвинява Европейците,че са фашисти!А то фашизъм е имало само в Италия при Мусолини!Хитлер е нацист,а не фашист!Но за да направиш разликата,треа да имаш повече от две гънки в мозъка!Ердо явно има една и му е трудно да се прави на умен!
  • 122 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #87 от "Джаред":

    ти си евреин ,колкото в предни постове беше руснак един дето не знаеше руски:).тва че сега искаш да изложиш евреите определено няма да ти помогне .турците спасили хазарите-смяххх,ердоган бил готин за евреите още по-голям смяххх.познавам маса евреи и ни един не е толкова глупав и такъв расист като теб.написал си поне 10 поста с расиски глупости ,които са всъщност идея на антисемитите .те така като теб си представят евреите,щото никога не са познавали дори един такъв.саш в момента е много близък с ес,дори тръмп не можа да го раздели,напротив конгреса и сената подложиха тръмп под натиск да поеме дългосрочните ангажименти на сащ към ес,което и става.израел е европеиски и американски съюзник.ние приемаме техните ценности като част от тяхната цивилизация ,но ти няма как да ги разбереш тия работи,щото си или турчин или руски трол,което ще изкристализира в следвщите ти постове,щото както казах по-горе си преклено глупав за да го прикриеш.
  • 123 Джаред

    0 0 Отговор
    Имам руски корени и идвам на море в България, нещо против имаш ли ????

    Коментиран от #125

  • 124 Митко Турчина

    0 0 Отговор

    До коментар #108 от "Познаваме се отдавна.....":

    А бе, от кога в пустинята взе да вирее кафе ?
  • 125 Познаваме се отдавна.....

    0 0 Отговор

    До коментар #123 от "Джаред":

    Ами сигурно вирее,щом най известният сорт е ,,Арабското кафе"А пясък има и на други скришни места при някои хора....
  • 126 Коча

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "Тоа па":

    Ей тоа па от тези годинки направи поне минус 500 бе колега и още 200 за византийците 50 за руснаците и последните 30 за хамериканците :) . Спри се малко поне много смело тръгна ще минеши и македонците както си се подкарал
Новини по държави: