18 Август, 2017 07:37 1 858 5

14 жертви на клането в Барселона

  • барселона-
  • атентат-
  • жертви-
  • ислямска държава

Граждани на 24 страни са пострадали при атентата

14 жертви на клането в Барселона - 1
Снимки: БТА/АР

14 души са загинали, а най-малко 100 са ранени във вчерашния атентат в центъра на Барселона.

Испанските власти съобщиха, че убитите и ранените са граждани на 24 страни.

Министерството на външните работи още снощи съобщи, че няма информация за пострадали българи.

По предварителна информация сред пострадалите има граждани на Франция, Германия, Испания, Холандия, Аржентина, Венецуела, Белгия, Австралия, , Тайван, Хонконг, Унгария, Перу, Северна Ирландия, Гърция, Куба, Македония, Китай, Италия, Румъния и Алжир.

Трима германски граждани са загинали при атентата в Барселона, съобщи германската телевизия ZDF, цитирана от ТАСС. Министерството на външните работи в Берлин заяви, че засега не може да потвърди информацията.

Британският премиер Тереза Мей заяви, че е "ужасена от безсмислената загуба на животи в Барселона", предаде Reuters. Тя каза също, че министерството на външните работи на Обединеното кралство установява дали случилото се има някакво отношение към британски граждани.

14 жертви на клането в Барселона

Председателят на специалната комисия на Сената на САЩ по разузнаването Даян Файнстайн заяви, че американските специални служби са предложили помощта си на Испания, предаде ТАСС.

Кметът на Париж Ан Идалго заяви, че светлините на Айфеловата кула ще бъдат загасени тази нощ в памет на жертвите.

Кметството на Тел Авив беше оцветено в цветовете на испанското знаме в знак на солидарност.

Кулата на Световния търговски център-1 в Ню Йорк ще бъде осветена тази нощ в цветовете на испанското знаме.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БайМанаф

    5 0 Отговор
    Това ще стане ежедневие в Европа ако не проумеем навреме какво става и какво ни чака: https://www.youtube.com/watch?v=hUFVXpj-R3U
  • 2 Цветче

    2 0 Отговор
    Цветчета, светлинки, ще се държим за ръце и ще се надяваме, че нещата ще се оправят. Ние сме силни!!

    Жалка работа, няма кой да ни отърве от тая паплач, не знам какво трябва да стане, за да се усетят тия хора...
  • 3 Монарх

    3 0 Отговор
    Без тотално нарушаване "правата" на тези хора няма да стане. Масова депортация обратно към северна Африка и арабския свят и да се радват, че ще пътуват натам, а няма да ходят на "баня".
    Покрай сухото ще се наложи да изгори и сурово. Хиляди, които наистина са избягали от страната си заради война ще се наложи да се върнат, но това е положението.
    Ако не бяха толкова тъпи да се връзват на приказките на имамите, нямаше да се стига до тук, а отделно "световния джандар" има заради какво да гори в Ада.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ

    4 2 Отговор
    Има ли още хора, които да вярват, че исляма е добра и мирна религия? Има ли още заблудени, които да вярват в това. Ето това е исляма, това е истинското му лице. Няма как да е мирен. Исляма е терор и нищо повече. Това са мюсюлманите. Какво заслужават такива изчадия, чиято единствена цел е да сеят смърт в цивилизованите страни ? Заслужават точно това, което са причинили на останалите без капка жал. ЗАЩО ВЕЧНО ХРИСТИЯНИТЕ ТРЯБВА ДА СА ТОЛЕРАНТНИ СПРЯМО ТЕЗИ ИСЛЯМСКИ ТЕРОРИСТИ ? ЗАЩО ВЕЧНО ХРИСТИЯНИТЕ ТРЯБВА ДА ПРОЯВЯВАТ РАЗБИРАНЕ СПРЯМО ТЯХ И ТЕХНИТЕ КУЛТУРНИ ОСОБЕНОСТИ ? КОГА МЮСЮЛМАНИТЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВИТЕ, КОИТО ГИ ПРИЕМАТ И КОГА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ НА СТРАНИТЕ ??? ОТГОВОРА Е НИКОГА. ТОГАВА, ЗА КАКВО СА НИ ТЕЗИ ??? ДА ВЪРШАТ АТЕНТАТ СЛЕД АТЕНТАТ И ДА УБИВАТ ХОРАТА, КОИТО ГИ ХРАНЯТ, ОБЛИЧАТ И ГРИЖАТ ЗА ТЯХ ЛИ ??? Е АЗ ОТКАЗВАМ ДА СЪМ ТОЛЕРАНТЕН И ЧОВЕЧЕН КЪМ ТЕЗИ ИСЛЯМСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ. НЕНАВИЖДАМ ГИ ОТ ДЪНОТО НА ДУШАТА СИ ДА НЕ КАЖА НЯКОЯ ОЩЕ ПО-СИЛНА ДУМА. ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ ТРЯБВА ЯСНО И СИЛНО ДА СЕ КАЖЕ ИСЛЯМА Е ТЕРОРИЗЪМ, А МЮСЮЛМАНИТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ. ТОВА НЕ ГО КАЗВАМ АЗ, ТОВА ГОВОРЯТ ФАКТИТЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО ОСПОРИ. ИМА ЕДНА СТАРА БЪЛГАРСКА ПРИКАЗКА "КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ". ИМА И ОЩЕ ЕДНА СТАРА БЪЛГАРСКА ПРИКАЗКА "КОЙТО СЕЕ ВЕТРОВЕ ЩЕ ЖЪНЕ БУРИ". НЕКА МЮСЮЛМАНИТЕ САМИ СИ НАПРАВЯТ ИЗВОДИТЕ, НО СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ СА СПОСОБНИ НА ТОВА ТОЕСТ ДА МИСЛЯТ.
Новини по държави: