18 Август, 2017 14:45 1 553 3

Евакуират бежански лагери в Париж (СНИМКИ)

  • париж-
  • франция-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • лагер

Близо 2500 мигранти бяха изселени от импровизирани селища във френската столица

Евакуират бежански лагери в Париж (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Близо 2500 мигранти бяха евакуирани тази сутрин от импровизирани бежански лагери в северната част на Париж, предаде France 24. Това е 35-ата подобна операция за последните две години във френската столица.

В евакуацията на лагерите, появили се преди няколко седмици в района на Порт дьо ла Шапел, участваха 350 полицаи. Мигрантите, основно от Афганистан, Судан, Сомалия и Еритрея, бяха евакуирани с автобуси. Сред тях е имало 60 жени и 23 непълнолетни.

Евакуират бежански лагери в Париж (СНИМКИ)

В средата на юли френското правителство представи план, който предвижда създаване на над 12 000 места за настаняване на кандидати за убежище.

Евакуират бежански лагери в Париж (СНИМКИ)

Евакуират бежански лагери в Париж (СНИМКИ)

В края на юли новоизбраният френски президент Еманюел Макрон каза, че не иска да вижда "никой повече по улиците и в горите до края на годината" и поиска спешни мерки, за да бъдат осигурени достойни условия за настаняване на всички мигранти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    22 0 Отговор
    2500 мигранти, от които 60 жени и 23 непълнолетни. С други думи 96.98% от всички мигранти са мъже. КЪДЕ СА ИМ ЖЕНИТЕ И ДЕЦАТА?
    Изглежда че само мъжете ги е страх и бягат от войната, а жените и децата смело стоят под бомбите. Какъв кретен трябва да си за да не се усетиш какво става...
  • 2 Грос

    9 0 Отговор
    Ми да си вхема черната боя за обувки да да тръгвам за Париж, за да ме настанят в достойни условия за живот. Според мойте критерии, един мезонет около 250 кв.м. некъде около Айфеловата кула добре ще ми дойде.
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Освен, че имат хиляди долари да плащат за транспорта, имат и още много други средства, защото след получаване на постоянен статут тези същите се връщат в страните, от които уж бягат. У нас отсядат в хотели и хостели. Винаги поддърани и с нови дрехи. Не знам как това попада в дефиницията на бежанец.
Новини по държави: