23 Август, 2017 09:36 1 621 3

Тръмп: Ще затворим правителството, но стена ще има!

  • доналд тръмп-
  • северна корея-
  • граница-
  • сащ-
  • стена-
  • президент-
  • мексико

Тръмп направи любопитно изказване за лидера на Северна Корея

Тръмп: Ще затворим правителството, но стена ще има! - 1
Снимка: БТА/ AP

Ако трябва, ще затворим правителството, но ще построим стена на границата с Мексико. Това заяви американският президент Доналд Тръмп на митинг във Финикс, щата Аризона, съобщи Би Би Си.

Изграждането на стена на южната граница бе едно от основните обещания на държавния глава по време на предизборната кампания и амбицията да направи „Америка велика отново“.

Във Финикс Тръмп за пореден път атакува вербално четвъртата власт, обвинявайки я в лъжи и мошеничество. „Единствените, които дават платформа на групите, всяващи омраза, са самите медии и фалшивите новини“, заяви държавният глава.

Доналд Тръмп направи любопитно изказване за лидера на Северна Корея Ким Чен-ун. Американският лидер заяви, че Ким Чен-ун е „започнал да ни уважава“.

Напрежението между двете страни се повиши до червено през последните седмици, като дори имаше заплахи и за ядрени удари.

Американският президент завърши речта си с призив към американския народ да остане единен. Тръмп заяви, че демократите поставят под риск сигурността в страната, визирайки миграционната политика.

Междувременно, извън конгресния център във Финикс се спречкаха привърженици на Тръмп и протестиращи. Наложило се е полицията да разпръсне с димни гранати и газ множеството.

Съобщава се, че някои от протестиращите са замеряли полицаите с бутилки и камъни. Не се съобщава точният брой на демонстрантите, но според местни медии те са няколко хиляди.

Кметът на Финикс Грег Стантън беше помолил американския президент да отложи политическия си митинг, за да даде време за потушаване на напрежението след събитията в Шарлотсвил. Протестиращи срещу Тръмп скандираха: Срам, срам, срам и Не на Тръмп, не на Ку Клукс Клан, не на фашистки Съединени щати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    5 4 Отговор
    Няма проблем, искаш стена - строиш си я! Но кога Мексико ще плати стената? Да Дони, ти обеща това!
  • 2 Пеньо

    4 2 Отговор
    Един е писал минус. ОК, но се поясни, кое не е вярно: че всеки решава дали да си построи стена по границата или че Дони обеща Мексико да я плати?

    Коментиран от #3

  • 3 реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пеньо":

    Колкото и минуси да слагат ,няма как да изкривят реалността...