24 Август, 2017 08:57 912 1

Шеф цензурирал подчинени заради Тръмп

  • the wall street journal-
  • доналд тръмп-
  • цензура-
  • джерард бейкър

Главният редактор на The Wall Street Journal карал колегите си да смекчават критиките към президента

Шеф цензурирал подчинени заради Тръмп - 1
Снимки: БТА/АР

Журналистите от в. The Wall Street Journal са недоволни от вижданията на главния редактор Джерард Бейкър, който ги карал да се въздържат от прекомерни критики по адрес на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Става дума за интерпретацията на негови речи и изказвания, пише друго американско издание - The New York Times.

Изданието цитира електронни писма, в които главният редактор излага своето мнение за първоначалния вариант на материала, отразяващ митинга на Тръмп във Финикс във вторник.

"Извинете, но това е коментар, представен като репортаж. Не може ли просто да кажем какво е заявил президентът, а не да опаковаме съдържанието в интерпретации и произволна критика?", написал Бейкър.

Шеф цензурирал подчинени заради Тръмп

The New York Times прави съпоставка между първоначалната и окончателната версия на материала. В окончателния вариант изчезнал фрагмент, в който се правело сравнение между изказването във Финикс и негови предишни. Например изчезнал пасаж, в който речта се окачествява като "връщане към стила от предизборната кампания", което според автора на материала се различавало значително от думите на президента ден по-рано, когато призовавал за единство.

Говорител на The Wall Street Journal заяви, че изданието има строга политика на разграничение между отразяване на новини и изразяване на мнение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    0 0 Отговор
    Дони може само да мечтае за цензурата на джуджето!