26 Август, 2017 09:35 2 008 4

Бивш премиер избяга в Дубай

  • инглук шинаватра-
  • тайланд-
  • дубай-
  • бягство

Инглук Шинаватра трябваше да се яви в съда, за да чуе решението по дело за престъпно нехайство

Бивш премиер избяга в Дубай - 1
Снимки: БТА/АР

Бившият тайландски премиер Инглук Шинаватра е избягала в Дубай. Това заявиха високопоставени представители на нейната партия. Вчера тя трябваше да се яви в съда, за да чуе решението на съда по дело за престъпно нехайство, по което можеше да получи до 10 години затвор, предаде Reuters.

Източници от партията й заявиха, че миналата седмица бившият премиер напуснала Тайланд и заминала през Сингапур за Дубай. Там има жилище нейният брат Таксин Шинаватра, самият който живее в самоналожено изгнание, за да избегне присъда затвор за корупция, постановена му през 2008 г.

"Чухме, че отишла в Камбоджа, после в Сингапур, а оттам със самолет в Дубай. Пристигнала е благополучно и сега е там", каза пожелал анонимност високопоставен партиен функционер.

Заместник-началникът на тайландската полиция генерал Сривара Рангсибрахманакул заяви, че полицията няма данни Инглук Шинаватра да е напускала Тайланд, както и че развоят на събитията се следи внимателно.

Бивш премиер избяга в Дубай

Репортер на Reuters не е бил допуснат от охраната да влезе в затворения комплекс "Емирейтс хилс" в Дубай, където има жилище Шинаватра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СИГОБАРА ИГОТОЧИ

    9 1 Отговор
    ООХХХ.....ДОБРЕ ИЗЛЕЖДА.....ША Я СКЪСАМ.....
  • 2 no name no face no number

    3 0 Отговор
    С такова име няма да и се размине
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 незнайко

    6 0 Отговор
    Също както в БЪЛГАРИЯ. Всеки погнат от закона изчезва, заедно с парите разбира се.