Last news in Fakti

29 Август, 2017 09:21 2 651 5

Скачат цените на цигарите зад Океана

  • ню йорк-
  • цигари-
  • цена-
  • тютюн

Ню Йорк ще е градът в САЩ с най-скъпите цигари

Скачат цените на цигарите зад Океана - 1
Снимка: Shutterstock

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио подписа закон, с който минималната цена за кутия цигари в Ню Йорк се вдига от сегашните 10,5 на 13 долара, съобщи Fox News. Намалява и броят на местата, където ще могат да се купят цигари. Решението влиза в сила от 1 юни.

Така Ню Йорк става американският град с най-скъпите цигари, съобщи здравният отдел на кметството. В новата цена е включен и данък.

Целта е да се намали броят на пушачите в града, които са около 900 000. В Ню Йорк живеят около 8,5 милиона души.

С новите разпоредби, общо седем, се намалява наполовина броят на търговците на дребно, които ще лиценз да продават тютюн. Сега това са около 8300 фирми. Забранява и продажбата на всякакви тютюневи изделия в дрогерии, ще се изисква вече разрешително за продажба на електронни цигари, всички жилищни сгради ще трябва да разработят свои правила за пушенето и да запознават с нея всичките си наематели.

Опонентите на новите мерки казват, че повишаването на цените ще накара много пушачи да купуват цигари на черния пазар - контрабандни и необложени с данък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 американски гении

    6 7 Отговор
    13 долара за кутия цигари хахахаха, и тука трябва да стане такава цената, или поне 10лв айде.
  • 2 onq s konq

    4 7 Отговор
    Реално погледнато това е повече от 4 пъти по скъпо от у нас.Вероятно данъците им са по-малки от нашите,а можеби и наемите.А сигурно и цената на жилищата,ако някой от българите отиде там и поиска да си купи.Не знам застраховките и винетките им колка са,но алкохола със сигурност не е по евтин от нашия,защото иначе нямаше да идват за "алкохолен туризъм".Добре е тия неща да се изчислят точно,за да може да се направи сметка с тия високи заплати там колко "в рая" ще се почувства един обикновен български гастарбайтер.Доколкото знам обаче там ток,вода и ТВ-сигнал е невъзможно да се краде масово като у нас,но тоя показател е "удар под пояса" и няма да го смятаме при определяне на жизнения стандарт.Доказано е обаче,че нашите пенсионери са несравнимо по-богати от техните,защото масово хвърлят от балконите на случайни хора по 50-60 хил. лв кеш,докато за там няма данни.
  • 3 ТТТТТТТТТ

    9 2 Отговор
    В последните години в САЩ все повече растът цените на стоките за масова употреба.Дори и храните-с които се гордееха американците че са им евтини имат ценови ръст.Точно затова се стремят да свалят долара и да е по-евтин.
  • 4 Радо

    3 0 Отговор
    Аз си мислех, че Ню Йорк е 16 милиона, а той бил 8,5.
  • 5 Кака Гинка

    2 1 Отговор
    Ако продължават така,не бих се учудила на масов поток от бежанци към по-недемократични държави...