31 Август, 2017 13:00 1 240 1

Австрия отказа да екстрадира украински олигарх

  • дмитро фирташ-
  • олигарх-
  • австрия-
  • украйна-
  • екстадиране

Според магистратите от Виена съдът в Барселона не е представил доказателства към издадената европейска заповед за арестуване на Дмитро Фирташ

Австрия отказа да екстрадира в Испания украинския олигарх Дмитро Фирташ.

Областният съд на Виена е решил индустриалният магнат да не бъде предаден на испанските съдебни власти. Според магистратите съдът в Барселона не е представил доказателства към издадената европейска заповед за арестуване на Фирташ по подозрение за пране на пари и създаване на криминална организация.

В началото на декември 2016 г. Испания е представила в Областния съд на Виена заповед за задържане на Фирташ на територията на Европейския съюз. Обвинението е, че Фирташ е член на руската мафия с бос Семьон Моглевич.

Според обвинението организацията е действала в Испания, където живеят част от членовете й. В периода 2009 - 2015 година те са закупували парцели земя и са ги преподавали с цел пране на нелегални парични потоци.

Криминалните деяния според испанското обвинение обхващат и "подкупи на обществени служители, заплахи, изнудване и измамни действия". Прави впечатление, коментират медии във Виена, че точно същите обвинения бяха отправени срещу украинеца и от американските съдебни власти. И САЩ искат от Австрия екстрадиция на Фирташ.

Предстои решението на Върховния съд на Австрия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    1 1 Отговор
    А ето искали го САЩ, въпреки че те по никакъв начин не са засегнати.
    Явно там ще му ходят милиардите.
Новини по държави: