Last news in Fakti

31 Август, 2017 23:22 1 606 0

Индонезия промотира висшето образование в Тайван

  • индонезия-
  • тайван-
  • изложение-
  • висше образование-
  • инициатива-
  • университет-
  • програми-
  • стипендии

Изложението за висше образование приключи вчера

Индонезия промотира висшето образование в Тайван - 1

Изложението за висше образование в Тайван стартира по-рано тази седмица в Индонезия, подчертавайки ангажимента на правителството да засили академичния обмен с Югоизточна Азия.

С подкрепата на Министерство на образованието на Република Китай и съвместно организирано от организации с нестопанска цел, изложението се проведе в градовете Джакарта и Медан, а също и в провинцията Ачех.

Събитието в Джакарта бе посетено от заместник-министъра на образованието Яо Лийхтер, който заяви, че Тайван се стреми да увеличи боря на индонезийските студенти в страната до 10000 през следващите три години.

„През учебната 2016 г. над 5000 индонезийски студенти са посещавали учебни занятия във висши учебни заведения в Тайван, отбелязвайки 14% годишно увеличение. Това прави югоизточната азиатска страна вторият по големина източник на студенти в Република Китай след Малайзия.“, допълни още заместник-министърът.

Според Яо, Тайван в момента предлага редица програми и стипендии, които са в състояние да привлекат младежите от Южна и Югоизточна Азия да продължат образованието си именно в тази страна. Нещо повече, подобни програми спомагат и за установяването на връзки между хората, а също и насърчават възможностите за съвместна изследователска дейност и работа по проекти.

Годишните образователни изложения в Индонезия, стартирали през 2012 г., се очаква да привлекат повече от 8000 посетители тази година, като 4500 вече са посетили изложението в Джакарта. Общо 50 тайвански висши учебни заведения участват в тазгодишното изложение в Джакарта и Медан, а 26 – в Ачех.

Това е част и от усилията на правителството да задълбочи връзките на Република Китай със страни от Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия, Южна Азия, Австралия и Нова Зеландия в области като селското стопанство, образованието, туризма и търговията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА