Last news in Fakti

1 Септември, 2017 15:42 1 363 3

Шулц vs. Меркел: последен рунд

  • германия-
  • ангела меркел-
  • мартин шулц-
  • избори-
  • дебат

Социалдемократът има последен шанс да надвие канцлера в предизборен телевизионен дебат 

Шулц vs. Меркел: последен рунд - 1
Снимки: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел и главният й съперник - социалдемократът Мартин Шулц, се изправят един срещу друг в неделя в единствения си телевизионен дебат преди парламентарните избори в страната този месец. Това може да се окаже последният шанс на Шулц да намали голямата преднина на канцлерката в социологическите анкети.

Очаква се между 15 и 20 млн. хора да гледат 90-минутния дебат, който ще е петият поред между лидери на германските партии и ще бъде предаван по четири телевизии.

Шейсет и една годишният Шулц може само да спечели от 90-минутния диспут. Бившият председател на Европейския парламент е смятан за по-добър оратор от Меркел.

Шулц vs. Меркел: последен рунд

Проучване, оповестено във вторник от обществената телевизия ARD, констатира, че 64 на сто от избирателите очакват Меркел да спечели дебата. Само 17% очакват Шулц да излезе победител.

Шулц vs. Меркел: последен рунд

След 12 години на власт обаче Меркел може само да загуби. Предизборните дебати по света често водят до отслабване на позициите и загуба на авторитет на ръководители на правителства. Въпреки това много анализатори са скептично настроени дали дебатът, който ще бъде воден от четирима добре известни телевизионни журналисти, ще доведе до каквато и да е драматична промяна в нагласите на избирателите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦУВ

    4 3 Отговор
    то левите навсякъде по света могат да говорят добре, но само празни приказки, като вземат да управляват и се провалят...това е някаква закономерност
  • 2 Мършата

    1 2 Отговор
    Левите могат да правят гол крещящ популизъм! Недай Бог на Германия водещата ДЕМОКРАЦИЯ, нашата "Виденова зима" или прочия комуняшка клизма!
  • 3 сойкоПРИСМЕХУЛКО

    4 1 Отговор
    Видяхме какво направи баба ви Шмерйкел - превърна Европа в гетото на света. Докато онеправданите "бежанци" изнасилваха нечии жени или дъщери, грабеха нечии къщи и разбиваха нечии мечти, баба ви Шмеркел обясняваше как трябвало да бъдем толерантни тях. И това, докато тя самата е оградена от 20 души охрана... Едно време баба ви Шмеркел се пишеше на много консервативна, обаче сега като сама осъзна какъв геноцид водеше срещу гражданите на целия ЕС, започна да да омеква, тъй като загуби електорат. Сега щяла да търси избиратели сред хомосексуалистите. Не ли е жалка картинка?
Новини по държави: