2 Септември, 2017 13:07 1 985 3

Силно земетресение разтресе Мармарис

  • мармарис-
  • турция-
  • земетресение-
  • трус-
  • егейско море

Няма пострадали хора

Силно земетресение разтресе Мармарис - 1
Снимка: Shutterstock

Земетресение с магнитуд 4.8 по скалата на Рихтер беше регистрирано близо до турския курорт Мармарис, съобщи „Хюриет дейли нюз“.

Дълбочината на земетресението е на близо 60 километра, а епицентърът – на 11 километра южно от гръцкия остров Родос.

Няма пострадали хора, няма информация и за разрушени сгради. Трусът е бил усетен в няколко населени места.

През месец юли земетресение с магнитуд 6.7 по скалата на Рихтер удари части на Турция и Гърция. Двама души загинаха на гръцкия остров Кос, а много други бяха ранени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост 2

    7 7 Отговор
    Ходете още в мармарис и бодрум на почивка, но отидете СЕГА- когато има земетресение, да ви дойде акъла в главите! Не разбирате ли защо няма високи хотели в гръцките и турските острови, определени за туризъм, защо не е застроено масово с тях? Точно поради описаната причина- гърция и турция са АКТИВНИ сеизмични зони- в гърция на ден стават от 300 до 1000 микроземетресения, и има голяма вероятност всеки нов ден да донесе земетресение от порядъка на 5 по Рихтер. В турция е същото! А много наши неуки семейства се хвалят с посещението си в необитаеми плажове в гърция. Абе хора, най- голямото перо в икономиката на гърция е туризма- за да останат тези плажове необитаеми, значи държавата гърция има солидна ПРИЧИНА да ги остави така- или са в Натура- 2000, или са в активна сеизмична зона, или има друга също толкова добра причина държавата гърция да ги държи необитаеми, вместо да ги “насели“ с туристи! За турция пък да не говорим- там се кръстосват поне 4 основни сеизмични линии на големи разломи...Запомнете- всяко туристическо посещение на такива места е с риск за вас и за децата ви- нали не сте забравили наводненията в гърция преди няма и месец ,и то- в туристическите им дестинации....

    Коментиран от #2

  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост 2":

    След 2 седмици съм в кушадасъ на почивка пък нека има земетръс не ме вълнува
  • 3 Заминаващ за МАРМАРИС.

    1 0 Отговор
    България също е земетръсна зона - София, Стражица и т.н.А за наводненията и пожарите да не говорим! Хората още живеят по фургоните!!
Новини по държави: