Last news in Fakti

4 Септември, 2017 21:33 1 791 9

В Сеул искат собствен ядрен арсенал

  • северна корея-
  • южна корея-
  • доналд тръмп-
  • ядрено оръжия-
  • ким чен-ун

Южнокорейски вестник призова държавното ръководство да направи необходимото, за да се сдобие страната с ядрено оръжие

В Сеул искат собствен ядрен арсенал - 1
Снимки: БТА/АР

Южнокорейски вестник призова държавните ръководители в Сеул да направят необходимото, за да се сдобие страната с ядрено оръжие, предаде Reuters.

В Южна Корея има 28 500 американски военнослужещи. По силата на споразумение между нея и САЩ от 1974 г. на страната е забранено да разработва ядрена военна програма. САЩ поемат ангажимента да защитават с техния "ядрен чадър" Южна Корея. Но все по засилващата се заплаха от страна на

Северна Корея кара някои южнокорейци да заговорят за еманципация на Юга от американското ядрено покровителство. "В момент, в който заплахата на ядрените оръжия тегне над главите ни, ние не можем завинаги да сме зависими от американския ядрен чадър и от американското ядрено възпиране", се казва в редакционен коментар на южнокорейския в. Donga Ilbo.

В Сеул искат собствен ядрен арсенал

В него се припомня, че вече не може да се говори за свободен от ядрени оръжия Корейски полуостров, а само за свободна от ядрени оръжия Южна Корея. Така че Сеул не трябва да се колебае и да позволи завръщането на територията си на тактически ядрени американски оръжия, както и да започне да разработва свои собствени ядрени оръжия, допълва изданието.

САЩ разположиха за известно време ядрени оръжия в Южна Корея след Корейската война, но ги изтеглиха през 1991 г., когато Югът и Северът заедно изразиха намерение да работят за един свободен от ядрени оръжия полуостров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    9 8 Отговор
    Е сега ако се случи това искам да видя позицията на ООН и дали ще извадят Аршин номер 2 като за капиталисти приятели
  • 2 Марио

    5 5 Отговор
    Ще искат , що да не искат, севернокорейците имат, логично е и южните да притежават ядрено оръжие.

    Коментиран от #3

  • 3 Бесен Язовец

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Марио":

    Ким ако пръ...не това означава ли че у Ю.К трябва да се на...рат?

    Коментиран от #9

  • 4 onq s konq

    6 11 Отговор
    И им каза Господ/САЩ/ на руснаци и китайци-УСМИРЕТЕ СИ КУЧЕТО,ДА НЕ ГО УСМЪРТЯ АЗ...Но не чуха го управляващите в двете държави,заети със финансови далавери и потънали в разкош и похот.ЕДВА СЕГА ОСЪЗНАХА ,че ядреният облак ще се изсипе точно над непокорните им глави,но късно...защото МАНДАЛОТО ПАДНА!Амин.

    Коментиран от #5

  • 5 Кон до язовец

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Абе ти и бесния язовец не спите ли!?толкова ли много ви плащат да се изявявате по тоя долен начин!?!

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    0 4 Отговор

    До коментар #5 от "Кон до язовец":

    Аз мисля че ше кажеш "добро утро"ти питаш дали не спим?И кво му е на "начина"?Както на "зла круша-зъл прът",така и на "долни хора-долен начин".

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Еее

    2 0 Отговор
    Лягайте си,утре пак ще пишим.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: