Last news in Fakti

5 Септември, 2017 08:30 1 430 2

Партия иска курсове по самозащита за жените

  • германия-
  • алтернатива за германия-
  • алис вайдел-
  • самозащита-
  • изнасилване

"Алтернатива за Германия" отправи искането, след като миналата седмица жена беше изнасилена в парк в Лайпциг

Партия иска курсове по самозащита за жените - 1

Германската политическа партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) предлага за жените и момичетата в цялата страна да се въведат безплатни курсове по самозащита, предаде Reuters.

Формацията настоява и да се разпространят листовки, предоставящи на жените обстойна информация за мерки за сигурност, които биха могли да предприемат "без твърде много усилия".

Кандидатът за канцлер на АзГ Алис Вайдел заяви, че средствата за листовките и курсовете ще дойдат чрез частично преразпределение на парите за федералната програма за социално приобщаване "Демокрация на живо", финансираща проекти на местно, регионално и национално равнище за предотвратяване на радикализацията и насърчаване на демокрацията.

Вайдел отправи това искане, след като миналата седмица жена, излязла навън да тича, беше изнасилена в парк в Лайпциг. След нападението жертвата трябваше да се подложи на спешна операция на лицето.

Германската полиция издирва за изнасилването мъж от "средиземноморски произход", на възраст между 25 и 35 години. След този случай тя предупреди жените, тичащи в парковете, да бъдат бдителни.

Подкрепата за АГ преди предстоящите на 24 септември парламентарни избори в Германия се оценява от социологическите проучвания на устойчиво равнище от около 8%, което означава, че партията почти сигурно ще влезе в Бундестага за първи път от своето създаване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    0 0 Отговор
    И да обучават жени да се бият, полза никаква. В Швеция три "обучени" полицайки не можаха да се справят с един побеснял мъж, камо ли сама жена да надвие един или повече мъже.
  • 2 реалист

    0 0 Отговор
    https://www.you tube. com/watch?v=YoqXLbchg6Y
Новини по държави: