Last news in Fakti

5 Септември, 2017 09:45 1 974 0

Вучич: Сърбия вече няма да бъде боксова круша

  • александър вучич-
  • сърбия-
  • косово-
  • македония-
  • скопие-
  • белград
Вучич: Сърбия вече няма да бъде боксова круша - 1
Снимки: БТА/АР

Ние имаме добри отношения с Македония, с македонския народ и нямам нищо против политиката на Македония. Това заяви президентът на Сърбия Александър Вучич пред телевизия "Хепи", коментирайки неотдавнашното изтегляне на целия персонал на посолството на Сърбия в Скопие, съобщи МИА.

Вучич е подчертал, че уважава македонския премиер Зоран Заев и няма проблем с това, че Заев се е срещнал с лидера на опозиционната Демократическа партия - Драган Шутановац.

Мен ме интересува каква ще бъде тяхната политка към Сърбия и за нас е важно какво ще бъде тяхното становище по повод ЮНЕСКО, по повод някои други въпроси, които са важни за Сърбия. Върху това ще градим реципрочни, искрени и добри отношения с Македония, но няма повече за никого да бъдем "боксова круша", заявил Вучич.

В телевизионното интервю той се спря и на спекулациите за ангажименти на САЩ в диалога Белград-Прищина.

"Ние приехме диалогът между Белград и Прищина да се води в Брюксел, а може да се води където и да било под патронажа на Брюксел и това е нормално, но ако вкарват някои други играчи, тогава дайте да разговаряме за това кой още трябва да влезе", посочил Вучич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: