Last news in Fakti

6 Септември, 2017 15:03 1 944 10

Съдът на ЕС защити политиката на Брюксел за мигрантите

  • унгария-
  • словакия-
  • европейски съд-
  • бежанци-
  • мигранти

Магистратите отхвърлиха жалбата на Словакия и Унгария срещу миграционната стратегия 

Съдът на ЕС защити политиката на Брюксел за мигрантите - 1

Съдът на Европейския съюз отхвърли жалбата на Словакия и Унгария срещу европейската миграционна политика и потвърди правото на Брюксел да изисква от страните членки да приемат кандидати за убежище, предаде Reuters.

Съдът постанови, че ЕС има право да налага на националните правителства да приемат на квотен принцип бежанци, главно от Сирия, приютени в Италия и Гърция.

"Съдът отхвърля жалбите на Словакия и Унгария срещу временния механизъм за задължително презаселване на кандидати за убежище, се казва в решението. Механизмът допринася Гърция и Италия да се справят с последиците от миграционната криза от 2015 г."

Програмата, изготвена от Европейската комисия, беше одобрена с мнозинство от гласовете на страните членки въпреки съпротивата на бивши комунистически страни, които настояват, че обществата им не могат да интегрират мюсюлмански имигранти.

Тя предвижда презаселване на 160 хиляди кандидати за убежище, от които досега са преместени едва 25 хиляди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъй тъй

    22 0 Отговор
    В скоро време очаквайте да ви настанят някой "бежанец" в къщата и ако не го искате да ви наложат глоба. Или ако се приберете и заварите в къщата си крадец, да ви осъдят за това, че не сте го почерпили. Ама не съм чул или чел тези съдии да са си осиновили персонално бежанци и да ги отглеждат в собствения си дом.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "тъй тъй":

    Ааа, в Германия дъщерята на евродепутат беше насилена от черен мигрант, ама се потули всичко. Право са си го казали, бедните страни в ЕС трудно се оправят с нашествието на цигани от България и Румъния след падането на визите, а какво остава да интегрират същества, които са дошли с пачките, без каквато и да цел или желание за интеграция. Меркел да си ги гушка, но не правилно да се налагат насила размер на групите мигранти, които трябва да се приемат. На доброволен принцип с поущрителна система-да, но не и задължаващи условия, защото не ЕС е икономически съюз и всяка страна запазва своя суверенитет. УК затова избяга, Белгия е под въпрос. И само заради това задължение ще се разпадне съюза. Който го е изживял знае, че идващите не са добри.

    Коментиран от #8

  • 3 Реално

    20 0 Отговор
    Просто узакониха геноцида над европейците-това е истината...
  • 4 гошо

    5 10 Отговор
    КАТО ВЪВ ВАРШАВСКИЯТ ДОГОВОР

    Коментиран от #9

  • 5 Чичи

    9 0 Отговор
    Браво ДЕМОКРАТИ що не си ги вземете у дома в Бр'юксел да ги развозвате с Мерцедесите и Аудитата да ги храните ,дундуркате в именията си може и графове и барони да ги направите да ви оакат ливадата за голф ,а ние обикновенните хора да си плащаме данъците да ги храним и тех и ВАС па и куп други "нашенци" оти и они се плодят и немат време да работят за 500 лв щото са се "Вишисти"и затова са на помощи еий вие демократи турате го на народа ма така ще ви се върне че Аушвиц ще ви се стори като санаториум !!!
  • 6 реалист

    7 0 Отговор
    Спокойно евросъюза си е мъртвороден и ще се затрие сам. Ние само трябва да почакаме ,а Унгарците ще си го преместят в другия крачол ..
  • 7 boticha

    6 0 Отговор
    Това звучи като покана за раздяла с Евросъюза,като англия
  • 8 Барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Тук получаваш от мен плюсче. На тоя депутат пожелавам това щастие да изживее жена му, майка му и него да го споходи. И пак да го потулят. А най-вече тия дето налагат да се сдобиваме с боклука на света. Покрай тези две държави, по-скоро три с Унгарците трябва да се обединят повечко и не е невъзвожно проблема да се преодолее. Вече на около 80% от територията на Сирия е мирно. Време е да се завърнат по домовете. Само че покрай сирийците дойдоха и такива, които не бягат от войната и те са около 95%. Тях откъде на къде ще трябва да приемаме??? Те не са бежанци от войната. Пасмина, която може само да лежи и да пърди. Ислямизират ни хорааааа. Това е грозната истина.
  • 9 Барчо

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "гошо":

    Какво за ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР???? Нещо не ти разбирам мисълта!!! Сигурно знаеш нещо, дето другите не знаят? Споделете!!!
  • 10 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Никоя от "бившите комунистически страни" не кани мигранти по своите земи !! Кани ги Ангела Меркел под диктовката на САЩ !!
    Всяка една от "бившите комунистически страни" няма икономически потенциал / както искате го пресметнете - в пряк или процентен израз/ да приема мигранти! С малки изключения, народите в тези страни, живеят човешки !
    В "бившите комунистически страни" се шири корупция и престъпност на държавно ниво !!Брюкселските пари се крадат на поразия ! За това и народите им тънат в мизерия!
    Това Брюксел не го ли вижда? Или и те -- дават на България да прави "паяжина" по границата с Турция 100 евра, а осчетоводяват хиляда ?!?! И прекрасно знаят кой и как ги краде - но си траят. В такъв случай нашата Република първа ще "клекне" и ще приеме всякакви квоти ...... за всичко !!!