Last news in Fakti

7 Септември, 2017 07:07 4 041 1

Ураганът „Ирма“ опустоши карибски остров

  • ирма-
  • остров-
  • опустошение-
  • карибите-
  • ураган-
  • жертви-
  • барбуда-
  • ветрове

Дете на 2 години беше намерено мъртво на остров Барбуда

Ураганът „Ирма“ опустоши карибски остров - 1
Снимка: БТА/ AP

Ураганът „Ирма“ опустоши карибския остров Барбуда, който е с население от 1800 души. 90% от площта на острова понесе ударите на природното бедствие, съобщи The Telegraph.

Местните власти разкриха, че Барбуда се е превърнал в развалини. Сгради бяха разрушени, а няколко хотела – наводнени. Ветрове със скорост 297 км/ч бяха регистрирани в епицентъра на страшната буря.

Окото на бурята премина над Барбуда. Американският щат Флорида също е на пътя на урагана. Шестима души загинаха на карибския остров Свети Мартин, а на остров Барбуда дете на две години беше намерено мъртво.

Метеоролозите поставиха „Ирма“ в пета категория на ураганите. Възможно е броят на жертвите да се увеличи, защото има хора в неизвестност.

Остров Пуерто Рико също беше ударен от урагана. На някои карибски остров беше прекъснато водоснабдяването и електрозахранването. От години не е имало подобно опустошение там.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че властите в Щатите следят пътя на урагана „Ирма“, който ще удари и американското крайбрежие. САЩ още се отърсват от пораженията, нанесени от урагана „Харви“.

Ураганът „Ирма“ опустоши карибски остров
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    10 0 Отговор
    Какви са тези урагани там, какви са тези чудесии ? Ние се молим само за някой - друг да преминат през Максуда, Селяметя, Столипиново, Факултето.........ама няма. А може би чакат и мигрантите, които Н.В. Канцлер А.Меркел ще ни натресе...?! Ха, дано....