Last news in Fakti

7 Септември, 2017 15:01 1 965 5

Путин: Тилърсън попадна в лоша компания

  • владимир путин-
  • рекс тилърсън-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • държавен секретар

Държавният секретар на САЩ трябва да се върне в правия път, водещ към сътрудничество с Русия, смята стопанинът на Кремъл

Путин: Тилърсън попадна в лоша компания - 1
Снимки: БТА/АР

Руският президент Владимир Путин коментира с ирония отличие, връчено през 2013 г. на сегашния държавен секретар на САЩ Рекс Тилърсън. По думите му някогашният шеф на петролния гигант ExxonMobil се е озовал сега "в лоша компания" и трябва да се върне "в правия път на сътрудничеството", съобщава ТАСС.

Назначаването на Тилърсън начело на американската дипломация от Доналд Тръмп алармира критиците на президента на САЩ, тъй като бившият ръководител на най-голямата петролна групировка в света е работил над 20 години в Русия и Путин го награди през 2013 г. с "Ордена на дружбата".

"Също така връчихме някога на г-н Тилърсън "Ордена на дружбата". По всичко личи обаче, че е попаднал в лоша компания и рулира в малко по-различна посока. Но се надявам, че и вятърът на сътрудничеството, приятелството и взаимодействието ще го насочи в крайна сметка по верния курс", каза руският президент, цитиран от ТАСС, в кулоарите на икономически форум във Владивосток.

През 2011 г. ExxonMobil подписа споразумение с Роснефт, най-голямата руска държавна компания за съвместни сондажи и добив на петрол. Оттогава те създадоха 10 смесени дружества за разработване на проекти в Русия.

Путин: Тилърсън попадна в лоша компания

Тилърсън работи 20 години, за да наложи ExxonMobil като ключов играч в руския петролен сектор. Но въпреки този негов опит отношенията между Вашингтон и Москва все още са в най-ниската точка, откакто Тръмп зае поста си, на фона на разногласията за Сирия, Украйна и обвиненията за руска намеса в изборите за президент зад Океана през миналия ноември.

Путин: Тилърсън попадна в лоша компания

Путин: Тилърсън попадна в лоша компания

Въпреки всички трудности в отношенията между Вашингтон и Москва Кремъл продължава да контактува с американски компании, в това число и ExxonMobil.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    11 6 Отговор
    Президента Путин има много, ама много козове и ще ги използва абсолютно адекватно и рационално. Това е показателното за качеството на един политик. При него няма "ихо, ихо и после тихо". Това умишлено обтягане на отношенията между две велики сили трябва да спре. Краварите единствено се опитват да "унижат" пред света руснаците само чрез репресии към руските дипломати. Обаче нещо не се получава. Сега ще изчакат да видят какво ще каже съда за съдбата на руската собственост в Америка. Ако нещо пак се осерат, което е възможно, то все още има 155 краварски дипломати за гонене. Цифрите бяха изравнени с изгонените 755 американски, но това включва руската дипломация и в други общи организации. Така че може 155 кравари да си стягат седлата и по конете, при положение, че съдът присвои руската собственост.
    После ако продължат, ще започнат да се режат ръчичките на краварското бизнес присъствие на руска територия. А то хич не е малко. И в края на краищата ще пострадат кои?
  • 2 Пеньо

    4 10 Отговор
    Козовете на малкият орк са парите и компроматите с хакерство. Той не е спрял да ги използва, защото знае, че с медали не става.

    Коментиран от #4

  • 3 Kcaniba

    11 4 Отговор
    Ексон Мобил, санкциите заради ркуски Крим не го касаят...
    Интересоууу!!!
    Русия е фактор, а Путя харесва ли ви или не, е Президент на Русия!!!
  • 4 Барчо

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Пеньо":

    Ти правиш ли разлика между компромат и разкриване на престъпни факти???? Да ти дам пример: когато разкриеш за един човек, че е гей, болест или нещо подобно лично, което обаче пряко не пречи на кандидат за някаква длъжност е компромат. Когато обаче разкриеш, че той е злоупотребявал с длъжност и т.н. е факт, който е и престъпление. Ако това Путин го е направил, трябва да му бъдат благодарни, че ги е предпазил доказан престъпник да стане президент. Но само при положение, че го е направил!!! А доказателства йок!
  • 5 Патриот

    0 0 Отговор
    Странно! Санкции, Санкции!
    А пък САЩ пак иската да изсипят едни луди милиарди в Русия за ракетни двигатели, които още не могат да си произвеждат сами.
    Що за техническа нация!
    Нарпаво се чудя как са пратили тавариш Армстронг на Луната като не могат да си произведат сами един ракетен двигател.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания