Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Септември, 2017 07:58 4 449 16

Украйна забрани купуването на руски автобуси

  • украйна-
  • автобуси-
  • русия

Те трябваше да са за училищни цели

Украйна забрани купуването на руски автобуси - 1
Снимка: Shutterstock

Службата за сигурност на Украйна забрани на длъжностни лица в региона Миколеви да закупят руски училищни автобуси, съобщи РИА Новости.

За да подобрят градския транспорт в региона, местните власти планират да закупят автобуси на стойност 1.1 млн. гривена. В търга участваха две компании. И двете предложиха да закупят руски автобуси.

От Службата за сигурност уведомиха местните власти, че подобна продажба няма как да се осъществи. Причината е, че закупуването на автобуси е част от списъка със санкции срещу Русия.

През май властите в Украйна разшириха списъка със санкции за физически лица в Русия. Това стана по настояване на президента Петро Порошенко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руския

    39 17 Отговор
    Руските автобуси не вървят по украински. Тия ги мислех за по-умни ама не са. Санкциите не свършиха много работа на Русия, но Украйна ще стане като България и ще свърши като нея

    Коментиран от #12

  • 2 учуден

    27 2 Отговор
    Украинската компания за производство на сладкарски изделия Roshen затваря фабриката си в Русия поради политико-икономически причини. Дружеството е собственост на украинския президент Петро Порошенко, но се управлява от Rothschild Trust
    Фабриката на Порошенко в Русия е затворена в началото на тази година. Оставям го без коментар.
  • 3 Kcaniba

    32 9 Отговор
    Украина ще свърши по бързо от България, щащото процесите на самоунищоженикто задействаните там са по бързи, има пряки перманентни убийства, гражданско противостоене и гражданска война.

    Коментиран от #15

  • 4 Kcaniba

    6 9 Отговор
    Горивото е поскъпнало в пъти в Украина, пак и е необходимо на Укр Киборги, воюващите с ватнтте деца, баба и дядо в Донецк.
    А децата могат и пеша, полезно, а и чистият въздух ...
  • 5 Хлебич

    17 30 Отговор
    Правилно, за какво са им тези руски бракми, ни отопление имат ,ни возия, за климатик не са и чували даже. Да не говорим че за да стигнат до кадето са тръгнали, децата трябва я скоростна кутия да сменят, я кардан да притегнат....
  • 6 Гост

    19 27 Отговор
    Ами че този така наречен автобус и без пари да им го дават за какво им е ? Това изобщо автобус ли е ? Като го гледам чак се плаша от напредъка на руската инженерна мисъл!
  • 7 стоян георгиев

    18 26 Отговор
    тва е армеиски зил боядисан в жълто.децата с пломби ще го закъсат от друсането ще им паднат до една!

    Коментиран от #10

  • 8 Пазарен Либерализатор

    14 20 Отговор
    Изглежда не са забранени само в Украйна, че нещо май са само за вътрешна употреба в Раша...
  • 9 Гост

    28 13 Отговор
    Тия украйнците се оказаха по прост народ и от българите. Жал ми е за тях. Ние преди 28 години се продадохме на американците и след още 10 години няма да ни има като нация. Но тия ще се затрият за 5 години.

    Коментиран от #13

  • 10 Random

    11 3 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Не, това е ГАЗ-3307/09.
    Има армейски вариант, ама си има разлика.

    Коментиран от #14

  • 11 хахаха

    8 18 Отговор
    Няма по-жалко и тъпо от руски беглец-шовинист. Хем зарязал отвратителната, хем зяе против България и Украйна.
    Не са нормални болнавите, измиращи азиаторуси.
  • 12 Sergiy

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "Руския":

    на московия до България още поне 100годинки и трябва.
    Не гледай чак толково много московското TV. Само няклко цитати на путьо-Санкции бяха добре, сега зле. В Крим нямаша войници на путьо-се оказа че имаше. В Източната част на Донбас, колко вече хванали. Намеса в изборите в САЩ- нямаша, а сега вече "теоретично имаше" и т.н. Повтарям това са думите на путьо ;))
    Така че, вземи си бояришник и в XIX век направо.
    Иначе виц изкара не лош ;))
  • 13 Брути

    5 10 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    След 10 г. за българите ще се говори като за китове самоубийци, защото ритуално се самоизбиват с русофилие. А то е неизличимо.
  • 14 стоян георгиев

    1 8 Отговор

    До коментар #10 от "Random":

    има ,този не е бордови за радост на децата!
  • 15 Ghost1

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Давай не си убедителен!
  • 16 ели

    6 0 Отговор
    Тоя Порошенко ( и другите преди него) ще довършат Украина .За 26 години населението с е съкратило от 51 милионана 31.милиона .Украйна бе икономически най-развитата от бившите С ъветски републики.Произвеждаше от велосипеди до самолети ( Ановете- Антонов) А сега и велосипеди вече не произвежда цялата икономика е разрушена ,разграбена. По всяка вериятност наскоро ще се распадне на малки държави по улиците маршруват бандеровците с СС знамена и плакати.
Новини по държави: