Last news in Fakti

10 Септември, 2017 17:50 4 897 12

Ирански кораб прогони съд на САЩ

  • иран-
  • кораб-
  • сащ

Инцидентът е станал в Персийския залив

Ирански военен съд е прогонил американки боен кораб от район в Персийския залив, съобщи „Ройтерс“.

Иранският съд е отправил предупреждение към американския кораб да се отдалечи от намираща се в близост рибарска лодка. В последствие лодката е била изтеглена до брега от иранския съд.

Смята се, че инцидентът е станал в близост до Ормузкия проток. От ВМС на САЩ обясниха, че техният кораб USS Tempest се е отзовал на сигнал за помощ от закъсалата лодка. От там твърдят, че не е имало директен конфликт или контакт с иранските военни сили. Корабът се е изтеглил щом екипажът видял, че иранските съд се е отзовал на сигнала.

През последните месеци напрежението между САЩ и Иран се изостри, заради оспорването на споразумението за ядрената програма на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххааахааааааааа

    55 17 Отговор
    Великите американци пак са бягали като нас..ани -хаааххххаааххаа...Дотук с мантрата за могъщата армия на каубоите..много им стана вече на краварите...

    Коментиран от #10

  • 2 Бесен Язовец

    54 16 Отговор
    Хахаха иранците не си поплюват ще го треснат без проблем и после ще ходят кравите да се оплакват у ООН то.хаха
  • 3 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    45 14 Отговор
    Ама как тъй. Нали хамериканците бяха най великите и силните. Ха ха ха. За пореден път се видя, че не им стиска за нищо, а на руснаците тръгнали да се перчат. Руснака ще ги сгъне като баничка. Той и Кимчо ще ги оправи само още да му се направят. Къде сте бе американофилчета? Къде сте да ни обясните пак, колко са велики хамериканците. Не могат да сварят да бягат. Памперсите пак нещо свършиха, а.

    Коментиран от #12

  • 4 манго

    26 4 Отговор
    Има ли новина в която да не споменава и да не са замесени ,,великите" американци ??????
  • 5 стоян георгиев

    16 41 Отговор
    еи тва се казва новина.ирански съд прогонил американски боен кораб...смяхххх!ако американците налазят шебеците от иран и ги смачкат като садам за две седмици тук ще се излеят реки от сълзи,но отдавна ще е забравено как иранскатото корито е изгонило американския боен кораб.може сега под 5-6 различни ника възмутени граждани да напишат ,колко са геове европеицит,колко са тъпи краварите ,а и да набравите някоя съветска песен да изпеете,еи така спонтанно за две рубли на дума:))))))))))))))!

    Коментиран от #6

  • 6 чичко Сорос

    24 5 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Да дойдеш да си вземеш премията.
  • 7 onq s konq

    13 16 Отговор
    Ще дам пример от ежедневието:Върви си човек по улицата,вижда че дете е паднало и плаче и се запътва да го вдигне.Отнякъде обаче се появява майката и...колкото и да е проста или умна,с какъвто и цвят на кожата да е,тя ЩЕ БЛАГОДАРИ ДОРИ И С ПОГЛЕД НА ЧОВЕКА ЗА ПРОЯВЕНАТА ГОТОВНОСТ ДА ПОМОГНЕ!Случаят с корабите и лодката е абс идентичен,но има едно НО...и то е притеснението на иранският екипаж С КАКВО ОКО И КАК ЩЕ ИЗТЪЛКУВАТ НАЧАЛНИЦИТЕ ИМ ФАКТА ЧЕ СА ОСТАВИЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ПОМОГНАТ и няма ли да гръмне пресата,че Иран е неспособен да си спаси лодкарите ,та разчита на чужда помощ!Това е...случаят с "прогонването".
  • 8 tost

    17 6 Отговор
    Империята на злото САЩ,на колене
  • 9 Барчо

    10 4 Отговор
    Абе хора, четете не само заглавието, а и текста отдоло. Не виждате ли, че шибват някакво фрапиращо заглавие, а съдържанието на статията казва нещо друго. Не е имало нито гонене, нито конфликт.
  • 10 Юбе

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ххааахааааааааа":

    Я, плебеите Ганьовци реват, че янки и перси не са се сдумкали? Аз се радвам, че не са... Американо са искали да помогнат, но не са им позволили. На Ганьо му дай хляб и зрелища да плюе и не вижда глупака как му вдигат цените и на газ, дърва, такса смет..... и го дерат глупака с кеФ? Смейте сеееее!
  • 11 Kcaniba

    4 3 Отговор
    Империята на злото е пак на колене!!!
    Яко памперси!!!
  • 12 Християнин

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Платената анти българска пропаганда о ът Руска страна. не спира от времето нс соца Тази пропаганда е противозакона, застрашава сигурноста на България. Всички сайтове и хора които пускат такива сайтове нс територията ма България трябва да бъдат подведени под съдебна отговорност. Както и разпространяването на комунистически идеи, комунизма е забранен в поти в цял свят, Партии с такива идеи са БКП, БСП,