Last news in Fakti

11 Септември, 2017 11:00 3 347 17

Сирия: Готови сме да гледаме на САЩ като на враждебна страна

  • сирия-
  • готови-
  • сащ

Призив към американските сили да се изтеглят от страната

Американското военно присъствие в Сирия е „незаконно и несправедливо“. Това заяви заместник – външния министър на страната Файсал Мекдад, цитиран от ТАСС.

Мекдад призова американските военни да изтеглят своите сили от региона.

„Това трябва да стане. В противен случай Сирия ще разглежда САЩ като враждебна сила. Техните действия нямат никакво основание. Те убиват цивилни по време на въздушни удари и унищожават икономическата ни инфраструктура. Това може и да е част от плана на терористите, но не съответства на интересите на сирийския народ.

В момента нашата армия има успехи срещу „Ислямска държава“ и постепенно напредва. Деир ез Зор е стратегически важен за нас, като ние сме близо до неговото превземане“, заяви Мекдад.

През миналата седмица сирийските правителствени сили пробиха блокадата на терористите в Деир ез Зор.. Те вече напредват към града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    65 3 Отговор
    Агресора САЩ губи войната в Сирия.
  • 2 JIMMY

    55 1 Отговор
    Малеее това е самата истина!
  • 3 пенка

    46 1 Отговор
    Сирийският народ да се обърне към Ким за защита!
  • 4 стоян георгиев

    5 47 Отговор
    тва е отговора на американската помощ за кюрдите ,които пробиха и стигнаха до позициите на дер ес зор за един ден.само че асад не знае че вече не е тои главния преговарящ.
    та ситуацията е че сащ и русия имат предварителна договорка за териториите в сирия под различен контрол.сега кюрдите ще завладеят огромни територии на юг около иракската граница.после ще има избори и асад ще лети ,я за москва ,я за хага в зависимост колко е послушен.

    Коментиран от #6, #11

  • 5 Чепа

    11 0 Отговор
    Чак сега ли?
  • 6 Дивуй

    15 13 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Тоз Асад много упорит ве,кат някой репей се закачил за Сирия и не се пуща.Че каква му е Сирия на него и що дири той там.Ей на и Стоянчо ни отърва от него .

    Коментиран от #7

  • 7 стоян георгиев

    2 18 Отговор

    До коментар #6 от "Дивуй":

    споко ша пусне.като му паднат зъбите няма да има с кво да стиска :)!
  • 8 Kcaniba

    20 3 Отговор
    Агресора - империята на злото е на колене!!!!
  • 9 onq s konq

    4 25 Отговор
    Въпросният "Фейсал Едикойси от Сирия" със ранг "ЗАМ. ВЪНШЕН МИНИСТЪР"...тръгнал да обяснява законите на САЩ и КАК ЩЯЛ ДА ГИ ГЛЕДА?!Въпросът обаче опира до това КОЛКО СА ЖАЛКИ РУСНАЦИТЕ,ПРОБВАЙКИ ВОДАТА КОЛКО Е ДЪЛБОКА ЧРЕЗ ОТПРАВЯНЕ НА "УКОРНИ ЗАБЕЛЕЖКИ" КЪМ САЩ ЧРЕЗ ТРЕТИ ЛИЦА,в случая "заместник на заместника" от отдавна падналото Сирийско правителство!Естествено Америка няма никога да удостои с отговор подобни нескопосани подмятания,но ако СИРИЯ НЕ БЪДЕ СПЕШНО ЗОНИРАНА СЛЕД ИЗТЛАСКВАНЕТО НА ИСЛ.ДЪРЖАВА МЕЖДУ РУСИЯ,САЩ,ТУРЦИЯ И ОТЧАСТИ ИРАН,КРАЯТ НА САГАТА ПРОСТО Е В НЕОБОЗРИМОТО БЪДЕЩЕ.

    Коментиран от #10, #17

  • 10 на коня под опашката

    15 1 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Възхищавам се на твоя анаЛлиз!
  • 11 Барчо

    32 3 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Краварите никой не ги е викал в Сирия. Руснаците и сирийците имат договор за военна взаимопомощ от времето на СССР, който не е прекратяван. Те са призовани, а не краварите. Така че както и преди бях споменал, американците ще бъда обявени за агресори и ще трябва да напуснат страната безславно.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Antimediator

    3 7 Отговор

    До коментар #11 от "Барчо":

    Твоите роднини да не би да са потомствени аристократи , та толкова си лошо настроен спрямо животновъдите ?!
    Или вашите гледат кози и овце ?!
  • 13 стоян георгиев

    3 9 Отговор

    До коментар #11 от "Барчо":

    как така никои не ги е викал?викнаха ги кюрдите и сунитите и част от християните.

    Коментиран от #14

  • 14 кюрд

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Стояне, по същата логика и домбасци викнаха така руснаците :)

    Коментиран от #16

  • 15 Morgoth

    10 1 Отговор
    Какво ново има в тази позиция? Официалната власт в Сирия (т.е Асад) винаги е считала САЩ за враждебна страна и узурпатор.
  • 16 стоян георгиев

    0 9 Отговор

    До коментар #14 от "кюрд":

    така е .смо че руснаците не признават че са там.всяка страна дето участва в даден конфликт си носи отговорностите.русия в украина ,сащ в сирия.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания