11 Септември, 2017 17:20 2 870 14

Германия тотално отсвирва Турция

  • германия-
  • турция-
  • ес

Страната иска да прекрати преговорите с Анкара за членство в ЕС

Германският външен министър Зигмар Габриел се обяви за прекратяването на преговорите с Турция за членство в ЕС, съобщи DPA.

“Брюксел трябва да спре преговорите с Турция за членство в ЕС. Знам, че мнението на лидера на социалдемократите Мартин Шулц е подобно. Аз го споделям. Знам и че повечето германци вярват, че в Турция има разбирания, които няма как да съответстват на идеята за ЕС.

Не мисля, че турският президент Реджеп Ердоган иска да наложи европейски разбирания. Той го заяви пред мен още преди няколко години. В Анкара са се насочили към тоталитарен режим. Ние не искаме да късаме дипломатически отношения. Все пак засилваме икономическото си давление. Няма как да се откажем от своите инвестиции. Сега нещата в Турция са доста рискови“, заяви Шулц.

Отношенията между Германия и Турция се обтегнаха през последните няколко месеца. Турският президент Реджеп Ердоган непрестанно си разменя упреци с германски политици. Всече и Австрия се обяви за край на преговорите, но няколко други страни подкрепят тяхното продължаване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boil

    20 6 Отговор
    Бе то, убаво, ама ако Реджеп ви прати още 2-3 млн. афганистански демократи, тогава ко прайм?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Германец

    11 6 Отговор
    Ами ако Меркел му прати 2-3 милиона турски гастарбайтери тогава какво правим

    Коментиран от #6, #9, #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 zorka

    13 4 Отговор
    Германия първо да управи кашата с бежанците а после да мисли зя Турция заради тях имаме куп проблеми.
  • 6 Патриот

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Германец":

    Тогава кой ще работи в Германските заводи? И сега има липса на работна ръка там, а ако дръпнат 2-3млн гастербайтери ще е на колене.
    Нали някой трябва да произвежда. Германците само управляват.
    Ще трябва да цяла България да ходи натам и да се прибира в родината си за по месец само лятото.
  • 7 No fes no problem

    11 3 Отговор
    Ще се усетят най после.Фесовете трябва да си седят в Анадола.Разликата в разбиранията е огромна.Европа е в 21 век а Турция на места в 18 ти че и по рано.
    Като искат да живеят и работят в Европа ще спазват правилата.
    Като искат ислямска диктатура обратно в Турция.
  • 8 Vasik Atanasova

    8 1 Отговор
    искат ама ципрас удари едно рамо на турция
  • 9 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Германец":

    Турските гастарбайтери са немски граждани и не може да ги пипнеш !!!!!
  • 10 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Германец":

    Турските гастарбайтари са сигурно 15 000 000 стари и нови, а може и повече с натурализираните. Ако ги изгони , Германия е фалирала на другият ден. На Германия и трябват ,ако може още 15 000 000 бачкатори. Това значи сила просперитет, икономика,потребление на макс , и пълни социални и пенсионни фондове,висок стандарт, и много пушечно месо за война. А благодарение на е..ните си политики, и алчност, Германия ,Стара Европа , и цяла Източна Европа ,са спрели да раждат деца. Източна Европа вече "изсъхва" , и Германия разчита на такива неинтегриращи се "анадолци" и новите арабски фундаменталисти да и правят децата, до като един ден я превземат отвътре. Европа на "Меркел" може да бъде спасена само с Европа на "Нетаняху" (без да съм евреин)
  • 11 ХАСАН

    3 2 Отговор
    Немците си мислят че турците са като българи,румънци ...да кажат на Меркел "тъй вярно"..ама не са
  • 12 Исус

    2 1 Отговор
    Масовия турчин,ако почне да прилича на хасанчо и ердоганчо,нищо хубаво не го чака!Тоталитарния режим е факт в Русия и Турция,а Историята показва че последствията са трагични най-вече за поданиците на Режима и не толкова фатални за околните!Германия може без турски гастарбайтери,но турците без Германия и Европейския пазар ще се срине икономически за 3месеца!Вече видяхме оттеглянето на руснаците от Турция какъв огромен отрицателен ефект имаше!Ако Европа и най-вече Германия отрежат Турция ще се получи много по-голям срив на турската икономика и ефекта на "цъфнали налъми":)
  • 13 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    3 0 Отговор
    Каква работа имат турчолято в ЕС? ПЪРВО турчолято имат необяснима ненавист към препуциума, поради някакъв религиозен фанатизъм. ВТОРО манталитетът на турчолято не се вписват в ЕС. ТРЕТО ценностите на турчолято нямат нищо общо с тези на европейците. ЧЕТВЪРТО в ЕС е някаква псевдо демокрация, но все пак демокрация, за разлика от кумунистическите възгледи на Ердоган и неговия електорат. ПЕТО по-голямата част от Турция се намира в Азия, а не в Европа. ШЕСТО турчолято нямат място в ЕС, тъй като историческото минало, свързано с други членки на ЕС, като България, Гърция и т.н. някога е повлияло на териториалната им цялост, суверенитет и съществуване. СЕДМО турчолято не искат да се извинят и да признаят за извръщенията, които са причинили на горепосочените страни, както примерно са направили Германците относно Холокоста. ОСМО турчолято имат някакви териториални претенции към горепосочените, а именно от тях зависи (като страни членки)приемането на турчолято в ЕС. ДЕВЕТО турчолято пият айран, а в България пием мътеница. ДЕСЕТО турчолято не ме кефят.
  • 14 Заилипротив Нато

    0 0 Отговор
    Както е известно,много българи са против участието ни в НАТО,още повече,че Референдум по въпроса никога не е имало,..Но..мога уверено да кажа, че ако Турция случайно излезе от НАТО,,,,тогава тези,които бяха Против Нато изведнъж ще стана ЗА НАТО.понеже всеки Истински българин знае коя е днес,била и ще бъде най-голямата заплаха за страната ни..
Новини по държави: