11 Септември, 2017 18:36 1 227 0

Челен влаков удар в Швейцария (СНИМКИ)

  • швейцария-
  • влак-
  • удар-
  • катастрофа

Тридесет души са пострадали при инцидента на релсите

Челен влаков удар в Швейцария (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Тридесет души бяха ранени при инцидент с влак на гара Андермат, в централната част на Швейцария, съобщи кантоналната полиция, цитирана от Reuters.

"Никой от пострадалите не е с опасност за живота", заяви говорител на полицията на кантона Ури.
Инцидентът станал малко преди пладне по време на маневра на влакова композиция на регионалната компания, превозващи стотици пътници.

Влакът е изпълнил курса от гара Дисентис до Андермат. Локомотивът е трябвало тогава да се премести на успореден коловоз, за да застане пак начело на композицията.

Челен влаков удар в Швейцария (СНИМКИ)

Челен влаков удар в Швейцария (СНИМКИ)

След като бил откачен, по неясни причини, вместо да се отправи към успоредния коловоз, той тръгнал обратно към вагоните и ги блъснал със скорост 15-20 км/ч.

В инцидента не е участвал друг влак, както беше съобщено първоначално от агенцията. Регионалната полиция и Швейцарската следствена служба за сигурност са започнали разследване на произшествието.

Челен влаков удар в Швейцария (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: