12 Септември, 2017 12:29 1 047 1

Британски военни обвинени в неонацизъм

  • военни-
  • неонзцисти-
  • съд

Те членували в забранена група

Трима британски военни са изправени пред съд заради членство в неонацистка група, съобщи „Индипендънт“.

Обвиняемите са Александър Дийкън, Мико Вехвилайнен и Марк Барет. Смята се, че те са участвали в групата „Национални действия“.

През миналата седмица по подозрения за терористични намерения са били задържаните петима души. Четирима от тях са били британски военни.

Дийскин е обвинен, че е притежавал документи, свързани с терористични групи. Срещу него е заведено отделно дело за подбуждане към расова омраза.

Двама от задържаните са били освободени без да им бъдат повдигани обвинения. От местните власти обявиха, че акцията е била предварително подготвена.

„Национално действие“ се определя като нацистка група. Това беше първата група, която беше забранена по законите срещу тероризма в края на миналата година.

В момента се проучват детайли за връзки на обвиняемите с групировката. Води се разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така

    10 0 Отговор
    Фашизма е забранен! А ислямизма кога ще го забранят или чакат Трета световна война!
Новини по държави: