Last news in Fakti

13 Септември, 2017 18:02 5 205 21

България е единственият приятел на Северна Корея в Европа

  • българия-
  • приятел-
  • северна корея

Herald Sun припомня българските отношения с Пхенян

Изданието „Herald Sun”излезе със специален материал, подреждащ съюзниците на Северна Корея в света.

В него България е посочена като „единственият“ приятел на Пхенян в Европа. Припомня се, че страната е сключила споразумение за приятелства с КНДР още през 1948 г. През 1970 г. двете страни подписват двустранен договор за сътрудничество.

Все пак се съобщава, че през 2017 г. нашата страна се е ангажирала да приложи санкциите, наложени от ООН. България вече ограничи вноса на въглища и руда от Северна Корея. Намален и персонала на посолството в София.

Другите държави, които се определят като съюзници на Пхенян са Русия, Китай и Пакистан. Споменават се и няколко африкански държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    32 7 Отговор
    Ако е верно че само ние сме дружки на С.К значи Ким Чен го е зкъсал здраво
  • 2 onq s konq

    36 4 Отговор
    Всъщност ако се замисли човек...С.Корейците не са лошо хора,даже напротив-винаги са усмихнати,а съм сигурно че ако ги почерпи човек няма да откажат!И понеже така и така си имаме договор за дружба/с мокър печат и силно валиден/,след като турците купуват ракети от Русия щото са 2 пъти по-евтини от американските,що пък ние да не купим от С.Корея,които вероятно ще са пък 2 пъти по-евтини от руските!А щом самите САЩ се притесняват от тях,значи действително са качествени!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 onq s konq

    14 19 Отговор

    До коментар #3 от "ердоган":

    Ако беше прочел Библията щеше да знаеш,че ПО-ДОБРЕ ПРАЗНА ТИКВА,ОТКОЛКОТО ПЪЛНА С БРЪМБАРИ.Особено пък червени!
  • 5 гост

    25 11 Отговор
    Не го мислете Кимчо,той си върза гащите.След последния ядрен опит никой няма да посмее да го нападне.Той избра или свобода за народа му или смърт.Ами ние да му мислим.От последните 100г.сме роби ,преди това още 500 пак бяхме роби....Така и така сме приятели с него.Та да вземе да ни продаде 3-4-5-6-10 ядрени ракети ей така да си имаме...Ама наще продажници и тях ще продадат да ги е..а в тиквите прости !!!

    Коментиран от #7

  • 6 onq s konq

    7 12 Отговор
    Не може да не отчетем и най-важното преимущество на тоя незнайно как оцелял "договор за приятелство",равнозначен на ИМАНЕ.Ако случайно...започне патакламата между САЩ и НАТО от една страна и С.Корея от друга,то в цяла Европа ще заври и закипи от корейски взривове.И точно тогава ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРИЯТЕЛ НА СК -БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ОАЗИСЪТ НА НАРОДИТЕ и куцо и сляпо ще се юрне към нас.Е тогава вече ако туризмът не скочи с няколко хиляди процента...
  • 7 Фолкън-9

    13 18 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Каква свобода на народа му ,бре аланкоолу . Те севернокорейците са си чисти роби и в Сев. Корея ,а и ги дава в странство за валута .

    Да ти имам представите за свобода

    Коментиран от #9

  • 8 Справедлив

    27 7 Отговор
    В днешно време,единствено ядреният арсенал е гаранция за суверенитет на държавата която го притежава-факт. Приказките за свобода,демокрация и човешки права са само заблуда и прах в очите ни...Единственият начин да те уважават и да запазиш мира в страната си е само силната армия-така е било от векове-така ще е и занапред...
  • 9 Реално

    24 8 Отговор

    До коментар #7 от "Фолкън-9":

    А ние не ходим ли за валута да чистим кенефи бе умнико?? А стига с нпо-лозунги. Или викаш ние не сме роби-само дето им работим за стотинки.

    Коментиран от #11

  • 10 Кики

    22 3 Отговор
    Страхотна новина! Имаме истински приятел в лицето на С.Корея! С теб сме Ким!
  • 11 Фолкън-9

    7 14 Отговор

    До коментар #9 от "Реално":

    Какво е това НПО лозунг ,би ли обяснил ако обичаш.

    Кенефи можеш да чистиш ти, щото ти е толкова акъла.
    А дали ще е на Запад или в България -все тая.Е пак има разлика в заплащането ,де -не е все тая.

    Коментиран от #12

  • 12 Капиталист

    23 6 Отговор

    До коментар #11 от "Фолкън-9":

    Айде айде-масово наши вишисти са общи работници по строежите или събират ягоди за смешни пари. Човека ти го е казал като нарицателно,не се прави на ударен. Наистина сме си белите роби-но нали за това и ни приеха в този измамен Е.С.

    Коментиран от #13, #16

  • 13 Фолкън-9

    5 18 Отговор

    До коментар #12 от "Капиталист":

    Това кой ти го разказа ? В списание Радуга ли го чете ?
    Защото аз познавам българи с 25 000 евро заплата , с 15 000 също.

    А освен това ,предполагам знаеш ,че България е раят за фалшивите дипломи и шофьорски книжки.
  • 14 Pesho

    15 3 Отговор
    Интересен факт е, че в Южна Корея християнството е на първо място с 35%, тоест те са един вид наши хора.
  • 15 Сойка Присмехулка

    10 4 Отговор
    То на КНДР са й достатъчни само Русия и САЩ, други съюзници й не требат. Както винаги Българеия пак се е преориентирала на губещата страна.
  • 16 стоян георгиев

    7 15 Отговор

    До коментар #12 от "Капиталист":

    приеха ни за бели роби в ес????нас мързелаците?и щото сме много 3-4 млн.работещи в 500 млн. даааа не са могли да минат без нас!!!добре че сме ние белите роби та да го има тоя ес.ха,ха,ха...хо,хо.ти скъпи си роб ама тва е психическо състояние не физическо.

    Коментиран от #17

  • 17 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Мързел си ти и недей да приписваш твоето състояние на целият народ.
  • 18 БУЛДОЗЕРА

    3 7 Отговор
    Вечна дружба с другаря КИМ ЧЕН УМ ПЪН ДРЪН ДРЪН. МНОГО Е ИНТЕРЕСЕН, ЦЪРВУЛИ НЯМА А БОМБИ ИМА. Да живее Българокорейската дружба. Дано не ги опукат скоро че др. Ким Пън е ядосан напоследък много. Трампи го ъормози нещо.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 страшно може да стане

    0 1 Отговор
    КНДР е под нарко контрол на американски спец служби обсебени от жестоки врагове причинили тежки поражения на биосферат а последните милиони години подава Стара Планина в момента.
    Съветва да помолим Трън да арестува веднага наглите престъпници от САЩ ползващи съвременни ДМК средства з а обсебване на лидера на КНДР с цел малка ядрена война.
  • 21 аман от диверсии

    0 1 Отговор
    Подават с е разни сценарии вкл з а купени и доставени там ядрени оръжия и тежки ракети.за готвени височинни и други взривове вкл над токио.ИНоземните масови убиици ползвали спец ваксини и продукти за обсебване на американски служители от спец диверсионни служби подават духове на корейски войни от там
Новини по държави: