Last news in Fakti

14 Септември, 2017 07:05 1 180 3

Габриел: Германия да не участва в играта на Ердоган

  • турция-
  • зигмар габриел-
  • германия

Отново противоречия с Турция

Външният министър Зигмар Габриел заяви, че Турция използва Германия като враг, с който да отвлича вниманието на своите граждани, съобщи Nordwest Zeitung.

“Турският президент Реджеп Ердоан използва Германия като свой външен враг. Така прикрива вътрешните разногласия в страната си. Ние не бива да участваме в тази игра“, заяви Габриел.

Отношенията между двете страни се влошиха през последните месеци. Това стана след арести на германски активисти в Турция. От тогава германското правителство на няколко пъти призова за прекратяване на преговорите за членство на Турция в ЕС.

Германия вече получи подкрепя и от Австрия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 koпа

    2 0 Отговор
    Външният министър на Турция заяви, че Германия използва Турция като враг, с който да отвлича вниманието на своите граждани.Меркел използва Турция като свой външен враг. Така прикрива вътрешните разногласия в страната си. Ние не бива да участваме в тази игра“, заяви Турция. Отношенията между двете страни се влошиха през последните месеци. Това стана след като Германия започна да приютява учасниците за преврата през 2016 г.и открито да поддържа терористическата организациа ПКК.Да припомним това беше изевено с по стара дата от изавлението на Габрил.
  • 2 ХАСАН

    3 1 Отговор
    ,Германия е като буре с барут..бежанци,нацисти,ултралеви,пкк терористи....казвам ви я ще пламне,я ще дойде нов Хитлер
  • 3 Патриот

    1 0 Отговор
    Това не са ли две НАТОвски държави, които трябва да си съдействат, да изповядват общи идеали, и ад си оказват съдействие една на друга?
Новини по държави: