16 Септември, 2017 16:45 1 928 3

Добре дошли на хавайския Марс (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • хаваи-
  • марс-
  • наса-
  • база-
  • червената планета

Приключва 8-месечният марсиански проект на НАСА при земни условия

Добре дошли на хавайския Марс (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

След 8 месеца живот в условия на изолация на отдалечен хавайски вулкан, шестима изследователи, подкрепени от НАСА, ще напуснат своя "марсиански" купол в неделя, съобщава космическата агенция.

Тяхната първа поръчка, след като се завърнат в цивилизацията, ще бъдат пресни плодове от манго, папая, ананас и други екзотични изкушения, които растат по тези места. Както и домашно приготвени вкусни ястия от ръководителя на проекта.

Добре дошли на хавайския Марс (ВИДЕО+СНИМКИ)

В това едва ли има нещо странно, защото през изминалите осем месеца екипът се храни предимно със замразена и консервирана храна.

Екипът, съставен от четирима мъже и две жени, беше поставен под карантина в подножието на най-големия активен вулкан през месец януари. Всичките им комуникации с външния свят бяха подложени на 20-минутно закъснение. За това време пристигат сигналите от Марс до Земята.

Добре дошли на хавайския Марс (ВИДЕО+СНИМКИ)

Добре дошли на хавайския Марс (ВИДЕО+СНИМКИ)

Главната цел на експеримента бе да се установят психологическите последствия върху астронавтите от продължителна мисия в космоса в условията на изолация. Получените данни ще бъдат от голяма полза при бъдещи пилотирани полети до Червената планета. НАСА се надява да ги осъществи през 30-те години на този век.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЪРП И ЧУКундур

    1 1 Отговор
    измислил го е руснака бреей
  • 2 Ulavia

    1 1 Отговор
    Ще си отворя един компот сега
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор
    ( Тяхната първа поръчка, след като се завърнат в цивилизацията) А от Марс дали ще се завърнат !!! Полет натам до 2030г. да, но обратно кога ???