17 Септември, 2017 15:14 7 132 26

Москва: Вашингтон пак лъже за Сирия

  • дейр аз зур-
  • сирия-
  • сирийски демократични сили-
  • ислямска държава

Кремъл опроверга твърдението за руски въздушен удар по сирийски бунтовници, подкрепяни от САЩ

Москва: Вашингтон пак лъже за Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

Руското министерство на отбраната опроверга твърдението на Пентагона за руски въздушен удар по сирийски бунтовници, подкрепяни от САЩ, предаде ТАСС.

"Руските Въздушнокосмически сили нанасят прецизни удари само по цели в контролирани от "Ислямска държава" райони, на базата на разузнавателни данни, потвърдени по няколко канала", заяви на пресконференция в Москва говорителят на министерството генерал-майор Игор Конашенков.

Той уточни, че на "първо място се унищожават огневите точки на терористите, от които се води масиран огън по сирийските войски".

Както по-рано заявиха от Пентагона, от удара на руски изтребители близо до град Дейр аз Зур източно от река Ефрат били пострадали бойци от подкрепяните от САЩ и съюзниците им отреди на "Сирийските демократични сили" (СДС).

Москва: Вашингтон пак лъже за Сирия

Конашенков отбеляза, че за последните няколко денонощия на източния бряг на Ефрат руските средства за контрол и разузнаване не са засекли нито един сблъсък на терористите с въоръжени представители на някаква "трета сила".

Говорителят на министерството заяви още, че с цел избягване на ненужна ескалация командването на руската групировка войски в Сирия своевременно е информирало американските си партньори, по съществуващите канали за връзка, за границите на провеждането на военната операция в Дейр аз Зур.

Москва: Вашингтон пак лъже за Сирия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    41 15 Отговор
    Сега Деса-стоян-То ще ни обясни какво ще направят краварите, че рашъните им сбили техните хора. Давай Десо,ти си!
  • 2 ХАСАН

    56 11 Отговор
    Заключението е че Сащ вече не могат да воюват и използват местни групировки а Русия си прави военно обучение в Сирия,изпробаа техника,тактики!...Сащ пак направи от Русия глобална сила
  • 3 Бесен Язовец

    68 12 Отговор
    САЩ защитава терористи от ИД отново самоче няма да им се получи руснаците ще ги заличът всичките които са срещу оважавания и законен президент на Сирия Башар Асад

    Коментиран от #8

  • 4 Червен трол

    16 53 Отговор
    Вие платените тролове сте добре, пишете си откровенни простотии срещу заплащане от Позитано. Ако бяха намалили субсидиите на БСП и щяхте да видите дебелия мръсен морков.

    Коментиран от #5

  • 5 Бесен Язовец

    36 9 Отговор

    До коментар #4 от "Червен трол":

    Това звучи малко като завист по добре ходи до фондация А . За Бг.и постави въпроса там до кога ще хрупаш само моркова
  • 6 Kcaniba

    44 8 Отговор
    Русия ги направи меки америте и в Крим и в Сирия!!
    6 години САЩ готвиха главорези, инвестирали са милиони в тях и виж какво стана, сега освен да драскат сополиви статийки, за лошите руснаци, за друго не ги бива!!!
    Империята на злото е на колене!!!
  • 7 Kcaniba

    13 54 Отговор
    Кой ли вярва на Русия??? Империята на злото и лъжата! Кумир за българофобите от коневръза!

    Коментиран от #15

  • 8 Azazel

    9 27 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Дали разбираш, че като си неграмотен и правописът, и граматиката ти са на ниво - детска градина (с голямо извинение към децата, тъй като имам племеница в детска градина и е по-грамотна от теб), каквото и да напишеш, ще звучи тотално грешно, невежо и глупаво, така че е по-добре да замълчиш, и да не се излагаш повече?...

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Kcaniba

    5 17 Отговор
    Империята на злото е на колене!В коневръза също!

    Коментиран от #11

  • 11 Kcaniba

    34 8 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    Тролнята е на колене!!
    Сорос в панделата, козячета по кофите!!
    Русия мачкаай

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Kcaniba

    6 24 Отговор

    До коментар #11 от "Kcaniba":

    Мачка със задните части!

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Плочата се изтърка

    17 5 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Научи някоя нова фраза.
  • 16 Kcaniba

    9 9 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    О да!!
    Това го можете, козяшките, не подценчвам путенциалът ви!!
    Парцуцапамперсихапове!!!
  • 17 кики

    1 2 Отговор
    Не мога! Това ми е лимита! Докторът каза: "С една гънка, толкова!"
  • 18 стоян георгиев

    2 19 Отговор
    изявлението е на кюрдите и е потвърдено от нато.ранени са шест боеца на сирииския демократичен съюз.руснаците отричат нападението ,но при следващото ще падат самолети и тогава няма да имат оправдание че не са били там :)!

    Коментиран от #19, #24

  • 19 Бесен Язовец

    20 1 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    Какви самолети ще падат бе руснаците ще ги направят на атоми и САЩ ще седът и ще гледат като презобила карава щото ще го хапнат и те тихомълком.

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бесен Язовец

    15 1 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Това със самолета беше работа на Фейтулах Гюлен човека на ЦРУ не на Ердоган Руснаците не са глупави не са ТИ наивника който мисли само за 15$.кюрди, умерени ,не умерени,ИД в Сирия няна да има Сирия е само на Народа и президента Асад и петрола също е само техен

    Коментиран от #22

  • 22 стоян георгиев

    2 15 Отговор

    До коментар #21 от "Бесен Язовец":

    ааа тва било работа на гюлен и на цру.сега разбрахме .ти сваляш ли си гащите като седнеш на кенефа?едва ли!!!готов си за депутат от бсп то имаш отлични данни.продължаваи в тоя дух и ще си супер и за напред.иначе следиш и дискусия внимателно ид намеси ,петрола на народа.само да питам кюрдите част ли са от сирииския народ ,а християните дето са част от коалицията им дали са част и ако са полага ли им се петрол????смяххх.

    Коментиран от #23

  • 23 Бесен Язовец

    17 3 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    Кюрдите ако искат държава моля границата е там тука е Сирия тя е за сирийците то утре и нашите турчета ще поискат автономия и какво правиме ти си голям срам и бесен смях охо бохо

    Коментиран от #25

  • 24 Трол

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    "Публикувано във факти.бг: не кюрдите ,а американците ще ги свалят.кюрдите са с американска въздушна потдръжка.тва за калибрите е голям смях .няма смисъл обаче да задълбавам в предположения ,щото така помагам на теб да си пишеш фантасмагориите.само стои и гледаи ,кво ще стане при следващата бомбандировка на кюрдските позиции.нато излиза с комюнике и предупреждение да не се прави ,следва адекватна защита ."
    Ето твои думи, и какво направиха на руснаците краварите?
    Кюрдите завземат територии, които не са техни етнически граници (кой ли ги кара) и заради това ще си страдат.

    Коментиран от #26

  • 25 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "Бесен Язовец":

    кюрдите в сирия не искат автономия ,а сдс сирииски демократичен съюз от които са част пък хептен.искат самоуправление и демократична сирия .та питам те на тях полага ли им се петрол.иначе много добре си се сетил за автономията ама що тогава потдържаш донбас?
  • 26 стоян георгиев

    2 5 Отговор

    До коментар #24 от "Трол":

    нищо не са направили щото се приема от нато за инцидент.такъв имаше преди време при палмира ,но в обратна посока.там обаче нато призна за него даже стана скандал в самата коалиция.тук обаче руснаците отричат .при повторна ситуация нато ще реагира и ще атакува бомбандировачите ,което те представиха в изявление.сирия троле е разделена вече .тва ти го пиша сигурно за 10 ти път.границата явно на разделение е река ефрат и тва няма нищо общо с етническите територии.американците спряха да напредват в южна сирия още преди два месеца и изгониха и обезоръжиха групите дето не бяха съгласни.ако наблюдаваш ситуацията към момента се воюва само с идил от всички.асад пробва на две три места да нарушава примирето ,но и тои спря,създават се зони на контрол ,които вече са безспорни.след като падне идил ще бъдат нападнати ал каида в идлиб и унищожени.предполагам че ще се извърши от умерените с активна американска и турска подкрепа.после ще има избори.сирия няма да бъде разцепена ,както и ирак.нито сащ нито русия нито турция нито иран нито самите сириици имат такъв интерес и въпреки че кюрдите свършиха огромна работа там няма да им се разреши поне на този етап да се отцепват,но ще им се дадат бонуси.както многократно съм писал ,възможно е те да сменят асад в управлението на сирия.удобни са за всички и ще държат турците в шах.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания