Last news in Fakti

21 Септември, 2017 11:21 2 074 7

Ердоган: Турция има нужда от балистични ракети

  • турция-
  • ракети-
  • с-400-
  • русия-
  • реджеп ердоган

Работим за купуването на системите С-400, заяви в Ню Йорк президентът на Турция

Ердоган: Турция има нужда от балистични ракети - 1
Снимки: БТА/АР

Анкара предприема стъпки за купуването на балистични ракети, за да защитава своите граждани. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, който участва в Глобалния бизнес форум на Bloomberg в Ню Йорк, предаде ТАСС.

Предприемаме необходимите стъпки, свързани с балистичните ракети. В задълженията ни влиза защитата на 80-милионна Турция, подчерта Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

Държавният глава заяви още, че продължават преговорите на Анкара за купуване от Русия на зенитни ракетни системи "С-400".

"Преговорите продължават. Ако в Сирия, близо до нас, има ракети "С-400", аз ще се постарая и ние да имаме "С-400", както и "С-500". Ако не можем да купим оръжие от НАТО, ще намерим друг начин да направим това", каза Ердоган.

Ердоган: Турция има нужда от балистични ракети

Турският президент потвърди на 12 септември, че Анкара е платила депозит на Москва за покупката на руските зенитно-ракетни системи "С-400" въпреки възраженията на съюзниците от НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станислав

    7 15 Отговор
    Защо всички диктатори-психопати искат балиснични ракети и ядрено оръжие?! Най-очевидното обяснение е свързано с малките им полови органи и свързаните с това комплекси.

    Коментиран от #6

  • 2 Густо Майна

    13 6 Отговор
    Следваща стъпка на султана - придибиване на ядрени боеприпаси. Следва излизане на Турция от НАТО, 'щото вече си имаме необходимата превенция. И последно - "е вифяхте ли, че съм велик?! Ататюрк да го ду.а!" И теманета, теманета...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Велика Русия

    13 11 Отговор
    Всяка държава има правото да се защитава и напада. Щом искат нашите ракети - ще им продадем. Ердоган е наш приятел.
  • 5 Борис

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Толкова сме зле че не си заслужава да хабят тия скъпи ракети с нас.Имахме и ние ,но новия ни побратим ни принуди да ги затрием.
  • 6 ГОСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Станислав":

    ТИ ДА НЕ СИ ГИ ПРОБВАЛ, ЧЕ ЗНАЕШ ДА ЛИ СА МАЛКИ
  • 7 Анонимен

    2 6 Отговор
    Ердомуз всъщност иска да си купи 25-сантиметрова силиконова ракета в розово, с формата на минаре.
    Че старата ракета потънала навътре и няма вадене... Путин щял да ходи в Турция другата седмица, да се опитва да я извади със смучене.