Last news in Fakti

23 Септември, 2017 10:54 1 613 2

Иран тества успешно балистична ракета (ВИДЕО)

  • иран-
  • ракета-
  • балистична-
  • среден обсег-
  • хорамшахр

Успешно изпитание на балистична ракета в Иран

Иран проведе успешно изпитание с балистична ракета със среден обсег на действие, съобщиха световните агенции. Държавната иранска телевизия обяви, че ракетата „Хорамшахр“ е с обсег 2000 километра.

Тя има способност да носи конвенционални бойни глави, за да може да поразява няколко цели едновременно. Ракетата беше показана по време на военен парад в столицата Техеран.

Новината за ракетното изпитание два в момент на напрегнат диалог между Иран и САЩ относно иранската ядрена сделка, която е остро критикувана от американския държавен глава Доналд Тръмп.

Си Ен Ен посочва, че ракетата е била изстреляна от неизвестна локация. Изданието посочва, че с обсег от 2000 километра тя лесно може да достигне Израел и Саудитска Арабия.

Френският президент Еманюел Макрон посочи, че ядреното споразумение с Иран от 2015 година не е перфектно, но светът трябва да се придържа към него, защото в противен случай рискува сценарий от типа на Северна Корея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    15 6 Отговор
    Пожелавам на Иран да върви твърдо по стъпките на С.Корея. Само така ще бъде уважавана страна.
  • 2 ФАКТ

    15 4 Отговор
    СВЕТЪТ ЗА САЩ СТАВА ВСЕ ПО-ТЕСЕН