26 Септември, 2017 06:44 845 0

Американците не виждат Тръмп като обединител

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • обединител-
  • президент-
  • проучване-
  • разделение

Американците не вярват на своя президент

По-голямата част от американските граждани смятат, че президентът Доналд Тръмп не обединява нацията, а напротив – разделя я, сочи ново проучване.

То е поръчано от Ей Би Си нюз и „Вашингтон поуст“. 66% от анкетираните са на мнение, че Тръмп прави повече, за да раздели общественото, а не да го обедини.

Процентът е много по-висок, отколкото е бил на Джордж У. Буш и Барак Обама дори в най-тежките им политически моменти – и двамата са получавали най-много 55%.

Рейтингът на одобрение на Тръмп също е рекордно нисък. Едва 39% от американските граждани гледат положително на държавния си глава за първите месеци от управлението му.

Освен това 62% от анкетираните нямат доверие на Доналд Тръмп, че ще се справи по подобаващ начин със заплахата Северна Корея. В проучването са участвали 1002 пълнолетни граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА