Last news in Fakti

25 Септември, 2017 10:14 882 0

Правителство в Германия – преди Коледа

  • ангела меркел-
  • германия-
  • избори-
  • парламент-
  • коалиция-
  • коледа

Меркел спечели изборите, но се нуждае от коалиция

Канцлерът на Германия Ангела Меркел изрази оптимизъм, че в страната може да бъде сформирана управляваща коалиция преди Коледа, съобщи The Local.

Християндемократите спечелиха близо 33% от гласовете на парламентарните избори, провели се в неделя. Те обаче са недостатъчни за самостоятелно управление.

Ангела Меркел, която ще бъде канцлер за четвърт път, се надява до края на тази година да бъде сформират кабинет. Политическите анализатори очакват тежки преговори.

Социалдемократите, които финишираха на второ място с малко над 20%, вече обявиха, че няма да участват в управлението и ще бъдат опозиция през следващите години.

Междувременно АРД разкри и основните притеснения на хората, гласували за „Алтернатива за Германия“. Партията финишира на трето място и ще бъде представена в парламента.

Гласоподавателите на AfD се притесняват най-много от тероризма, пристигането на бежанци и престъпността. Консервативният блок на Меркел изключва възможността за коалиране с „Алтернатива за Германия“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: