Last news in Fakti

27 Септември, 2017 11:15 1 091 4

САЩ подслушват 100 000 чужденци

  • сащ-
  • разузнаване-
  • чужденци

Програмата е по спорен закон

Агенцията за национална сигурност на САЩ извършва наблюдение над 100 000 чуждестранни граждани извън страната, съобщи Си Ен Ен.

Информацията е от източници в агенцията. Подслушването се извършват въз основа на Закона за прослушванията в интерес на външното разузнаване. Спорният закон може да изтече пред декември, ако не бъде подновен от Конгреса.

Законът е спорен, защото понякога се събират данни и от американски граждани. Според него американското разузнаване може да шпионира отделни граждани извън пределите на САЩ, ако смята, че информацията ще подпомогне борбата с тероризма и престъпността.

През пролетта от АНС обявиха, че ще прекратят една от програмите по FISA. През юни обаче директорът на националното разузнаване Дейниъл Коутс и директорът на АНС адмирал Майкъл Роджърс заявиха, че действията на т,нар. Секция 702 трябва да продължат безсрочно.

Те обявиха, че законът е позволил на разузнаването да получи важни данни. В това число влизат и твърдения за руската намеса в американските избори през миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коня Лавров

    9 0 Отговор
    "Разузнават ни и през хладилниците вече"
  • 2 ха ха ха

    13 3 Отговор
    Освен да слухтят, нещо друго могат ли да правят краварите?

    Оказаха се редки интриганти, мастъри на лаладжийството :D ... гола вода и кал в ушите!
  • 3 невярващ

    12 2 Отговор
    Янките много скромни. Да не са изпуснали някоя друга 0?
  • 4 Патриот

    1 0 Отговор
    Това е свободата, правото на личен живот, демокрацията.
    А знаете ли, че има закон според който при СЪМНЕНИЯ за терористична дейност у американските служби българските граждани напълно законно могат да бъдат задържани.
    Просто за съмнения. При условие, че навън е пълно с типове с присъди, които не се броят на пръстите на еднаат ръка.