27 Септември, 2017 12:40 1 006 2

Бивш премиер на Тайланд с 5-годишна присъда

  • тайланд-
  • присъда-
  • инглук шинаватра

Инглук Шинаватра е извън страната

Бивш премиер на Тайланд с 5-годишна присъда - 1
Снимка: БТА/AP

Бившият премиер на Тайланд Инглук Шинаватра беше осъдена на пет години затвор, съобщи Bangkok Post.

Шинаватра оглавяваше страната между 2011 и 2014 г. Тя беше призната за виновна по обвинения за злоупотреби на нейното правителство по изпълнението на държавна програма за изкупуването на ориз от производителите.

Смята се, че Шинаватра е напуснала страната още през миналия месец. Тя трябваше да чуе присъдата си на 25-ти август. Тогава обаче не се яви пред съда, въпреки че пред него я чакаха стотици нейни поддръжници.

Шинаватра вече заяви, че обвиненията срещу нея са политически мотивирани. Нейният брат също е в изгнание. Тяхното правителство беше свалено от военните в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Ех, кога ли ще се чуе и у нас някой министър поне да го отнесе заради сделки и политически натиск? Въртят се някакви милиони и милиарди, някакви суджуци и се прекарват емигранти, но накрая делата приключват с оправдателни присъди или ги прекратяват поради липса на доказателства. Хм. Явно нашите политици са много по-праведни от чуждите.
  • 2 АМИ - ДА !

    0 0 Отговор
    Щом не скача по свирката като СТРОС КААН, МАРИ ЛЬОПЕЕН, ДИЛМА , КРИСТИНА/ от Аржентина/, ХУГО И АРЕС, МАДУРО, НЕЛСЪН, МАНДЕЛА. - ставаш корумпиран и заминаваш за панделка, забавляваш без алТернативно, налага БЕЗПИЛОТНА ЗОНА по ЮГОСЛАВСКИ , ИРАКСКИ, ЛИБИЙСКИ!