27 Септември, 2017 13:53 3 208 21

Кремъл: Никой няма право да критикува Турция!

  • русия-
  • турция-
  • критика-
  • нато-
  • кремъл-
  • песков-
  • с-400-
  • триумф

Не са погазени международните принципи, посочиха от Москва

Кремъл обяви, че никой няма прави да критикува Турция заради избора й да закупи руски зенитно-ракетни комплекси С-400 „Триумф“, съобщи руското издание „Лента“.

„Никой няма право да критикува Русия и Турция за военно-техническото ни сътрудничество, което се осъществява в съответствие с международното право“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

По отношение на предстоящата визита на руския президент Владимир Путин в Анкара, Песков заяви, че тя има „абсолютно прагматични цели“. Той добави, че Сирия ще бъде една от основните теми на разговор.

Наскоро Турция и Русия постигнаха споразумение за системи С-400. В натовските съюзници на турците се зародиха опасения от този ход, но Анкара посочи, че има право сама да се погрижи за собствената си отбрана.

По-рано през този месец турският президент Реджеп Ердоган заяви, че Съединените американски щати нямат право да казват каквото и да било на Турция във връзка със сделката за С-400.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 климатолог

    10 17 Отговор
    Ако Русия завърши Турски поток и по тръбата не тече Руска газ, пак ли никой не може да я критикува?

    Коментиран от #5, #8

  • 2 НАТО

    9 17 Отговор
    Ние не спим,чудесна сделка сте направили!Ще имаме достъп до руски ракети без да плащаме за тях!:):):)Ерджолан ще плаща,а ние ще разузнаваме!:)

    Коментиран от #4

  • 3 законен

    9 15 Отговор
    То тия ракети докато дойдат 2020 г. я Путин , я Ердоган , я камилата и т.н.
  • 4 Случаен

    16 6 Отговор

    До коментар #2 от "НАТО":

    В Русия на бойно дежурство от Нова Година влизат С-600...та няма голяма файда,че НАТО ще види старият модел..

    Коментиран от #7

  • 5 Гинеколог

    20 7 Отговор

    До коментар #1 от "климатолог":

    Първо, защо да не потече газта, като самата Турция е втори най-голям потребител на газ в Европа. Второ, тръбата ще бъде от съществено значение за южните и западни Балкани, защото газта там ще поевтинее, в сравнение с сегашното ниво на цените, заради по-евтиният транспорт. Плюс приходи от транзита. (Нали ние се отказахме от всичко това!)
    От друга страна, защо си мислиш, че интересите на двете страни са свързани само с газта, която безспорно е важна съставляваща?!? Взаимните инвестиции между двете страни отдавна надминаха 100 млрд (не говоря за товарооборот и инвестиции в съществуващата и строяща се тръба, това е отделно).
    Та с две думи, хората работят и си гонят националните си интереси! И естествено това не се харесва отвъд океана, а ние си джавкаме,( барабар Петко с мъжете).

    Коментиран от #20

  • 6 НАТО ВЕЦ

    8 4 Отговор
    До климатичният умник: Погледни картата и ми кажи какъв друг газ може да "потече" по това трасе. Може би ще продават газ на Русия.
    До аркадаша по ник: Те турците таман това си мислят, да ви дадат достъп до системите. Нали ги взимат да се подсигурят от "партньорите".

    Коментиран от #10

  • 7 Русчуклия

    10 7 Отговор

    До коментар #4 от "Случаен":

    Остави ги да се учат на стари модели!
    Някои даже сигурно не знаят, че в Русия Военно Въздушните Сили се наричат Военно Космически Сили! Камоли да знаят какво означава това! (Не визирам всички, но в България съм сигурен, че е така)

    Коментиран от #16

  • 8 юрист

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "климатолог":

    Хахахаха- сарказмът Ви е точно на място!:) На лицата със специфични потребности- като руските политици- трябва да им се задават въпроси, чиято формулировка и съдържание да съответстват на интелектуалното им ниво:)

    Коментиран от #9, #13

  • 9 НАТО ВЕЦ

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Като виден евроатлантик показвате неуважение към ценностите на евроатлантизма. Освен това, не забравяйте, че нас доказано ни управляват лица, завършили училища за хора със "специфични потребности".
  • 10 Гинеколог

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "НАТО ВЕЦ":

    Явно гледаме различни карти! Ти гледаш географската карта на Русия, аз гледам картата на нефте-газовите находища и съществуващата тръбна инфраструктура за пренос на въглеводородни суровини, където са показани резервите на всяко едно находище.
  • 11 New England

    8 14 Отговор
    Защо не си гледате мизерния руски живот,какви сте вие че да казвате кой има право и кой не.
  • 12 Грос

    8 8 Отговор
    Путин само да внимава при визитата си в тУРция да не му се случи същото каквото се случи на предишния посланик на Русия. Който не знае беше убит от тУРски полицай който охраняваше събитието на което беше извършено престъплението.
  • 13 Контра

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    ТОВА Е ДОБРЕ ЗА ;КОНТАКТУВАЩИЯ; С РУСНАКА ЗАЩОТО ПОНЕ ДО ВТОРИЯ ВЪПРОС ОСТАВА ЖИВ. ТАЗИ ВРЕМЕВА ТОЛЕРАНТНОСТ ЛИПСВА ПРИ КОНТАКТИТЕ С КРАВАРИТЕ - ПЪРВО СТРЕЛЯТ ПОСЛЕ САМИ СИ ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ И САМИ СИ ОТГОВАРЯТ НА ТЯХ
  • 14 onq s konq

    6 18 Отговор
    "Никой няма право да критикува Турция"...Тоя самозабравил се Кремъл явно живее в предишния век,когато беше "Пъпа на СССР".Еееей Кремъле...вкарвай повече нефт и газ за белите европейски хора,че иначе ще пукнеш от глад!И си разбрал че дрънкане на оръжие стомах не пълни,и продължаваш...:)

    Коментиран от #15

  • 15 на коня под опашката

    7 4 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Тоя вече взе да говори направо с Кремъл! А той какво ти отговори? Че ще те включи в руска тройка? Това е нещо, като шведската, но има коне замесени 🤣
  • 16 Хлориранияяяя

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Русчуклия":

    я ми намери в речника КАМОЛИ.......и вашата не е лесна.....

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 падналия ангел

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хлориранияяяя":

    Камо ли-съставен съюз, пише се разделено а не слято! Голяма работа!
  • 19 Киро

    4 6 Отговор
    Абе, тия С400 не бяха ли ония, дето тоюахавките на Дони ги подминаха, като умрели?
    Не "закриха" ли те небето над Сирия, дето "пиле не можело да прехвръкне", а евреите дойдоха с дъртите Ф16ки и изтумбиха летището на Дамаск, а?


    Ма за тия ли става въпрос, бе?

    Ахахаха
    Като Ердоган- по.ран отиде да се моли на джуджето, оня го е заставил да купи тези коптори, че да оправят заверата и сега мазния мустак се чуди кво да говори, няма да си признае, много ясно.
  • 20 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гинеколог":

    Руския газ да поевтинее ??? Как си я представяш Ти тая работа ???

    Това може да стане факт едва когато на гръцките пристанища паркират няколко ЮС кораба с втечнен газ и започнат да свалят цената !!!

    Коментиран от #21

  • 21 Патриот

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Това не може да стане. "Американската" газ е само 3 пъти по-скъпа от руската.
    Да не говорим, че Германците си имат северен поток и 80% от необходимата газ за индустията и идва точно от него. Щяха да правят и втори такъв газопровод, но ние нямаме право, защото може да изкараме някой лев от това.

    Няма страшно докато сме с Европа няма да се отлепим от дъното. Тя ще бди над нас.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания