Last news in Fakti

30 Септември, 2017 16:02 3 393 4

Това е първата интернет война в света

  • каталуния-
  • война-
  • джулиан асандж

Джулиан Асандж коментира референдума в Каталуния

Ситуацията около референдума в Каталуния може да се разглежда като първата в историята на света интернет война. Това заяви основателят на портата „WikiiLeaks” Джулиан Асандж, цитиран от ТАСС.

„Първата интернет война в света започна в Каталуния. Там хора и правителство използват интернет, за да организират референдум за независимост в неделя. Испанските служби атакуват чрез замразяване на телекомуникациите, превземане на комуникационни сгради и цензуриране на стотици сайтове, протоколи и данни“, написа Асандж в Twitter.

Според него това е най-големият конфликт между народ и държава в Запада след падането на Берлинската стена.

Към момента испанските власти се опитват да изземат бюлетини, за да попречат на провеждането на референдума в Каталуния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демократ

    20 1 Отговор
    Демокрация😀
  • 2 факт

    2 11 Отговор
    по скоро думокрация като соца
  • 3 Kcaniba

    15 3 Отговор
    По скоро демокиация каио демокрация!!!
    Само на думи!!
  • 4 Кака Гинка

    1 1 Отговор
    Демокрацията както и комунизЪма са утопия,поне до сега.Когато живееш в единия строй,мислиш,че другия е правилния.Обърне ли се палачинката,виждаш,че няма голяма разлика - просто хората отвътре са доста егоистични и първосигнални същества и който е грабнал кокала не го пуска лесно,както и да нарича режима си...