30 Септември, 2017 19:06 1 794 4

Ердоган: В Иракски Кюрдистан ще си платят за референдума

  • реджеп тайип ердоган-
  • ердоган-
  • иракски кюрдистан-
  • референдум

Турският държавен глава е против "отварянето на нова рана" в региона

Ердоган: В Иракски Кюрдистан ще си платят за референдума - 1
Снимка: БТА/АР

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган бе категоричен, че властите на Иракски Кюрдистан ще си платят за състоялия се референдум за независимост.

"Регионалните власти предприеха стъпка без да се замислят за нашата страна, която им помагаше в продължение на много време. Те ще трябва да си платят за това", заяви държавният глава на южната ни съседка, цитиран от ТАСС.

Ердоган е на мнение, че в Иракски Кюрдистан не създават независима държава, а просто "отварят нова рана в региона".

Референдумът за независимост на Иракски Кюрдистан се състоя на 25 септември. Над 90% от взелите участие в референдума гласуваха за обявяване на независимост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    20 7 Отговор
    Ние им помагаме да седят под турско робство пък те неблагодарниците независимост искали.
    Сега Реджеп ага ще ви се кара много а вие ще си го преместите от десния в левия крачол.
  • 2 Голям прос

    4 2 Отговор
    Що не ги оставят да създадат държава? Май има нефтче там, а? Не може 30-35млн. да стоят под робство. Сега да видим демокрацията в действие на Ердоган, Иран и Ирак. За Сирия не знам, те и без това я разпокъсаха
  • 3 Краят му е написан

    3 1 Отговор
    злобното и отмъстително джудже,настъпи много лошо интересите на чичко Сам.Вкара десетки хиляди невинни по затворите.И дори строи нови.Историята показва че такива диктатори ги застига ужасна съдба.Този път обаче дори и Путин няма да може да го предупреди на време. Мисля че сега пуча ще бъде успешен
  • 4 ДА ЖИВЕЕ

    3 0 Отговор
    СВОБОДЕН КЮРДИСТАН ! Дончо зяпа кат нас*ан .....