Last news in Fakti

1 Октомври, 2017 05:05 3 647 3

Срутване на стадион шокира Франция

  • франция-
  • стадион-
  • мач

Има пострадали

Срутване на стадион шокира Франция - 1
Снимка: БТА/AP

Десетки души пострадаха, след като преграда на стадион се срути във Франция, съобщи France 24.

Инцидентът е станал по време на мач в Амиен. Пострадали са 29 души.

Преградата е паднала, когато фенове на отбора на Лил празнували гол срещу домакините. Тя повлякла хората, струпали се върху нея.

Има четирима души с по-тежки фрактури. Няма информации за опасност за живота на някого. Мачът е бил прекратен.

Медицински екипи веднага са пристигнали на мястото на събитието. Предстои разследване на безопасността на стадиона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    12 2 Отговор
    Има много причини да не се ходи на футболни срещи!!! Една от многото е точно тая!!! "Велики" архитекти рисуват стадиони тъй, както никой друг на света не може да ги нарисува!? А най-голямата отговорност за осъществяването на тези "рисунки"се пада на инженерите-конструктори, които се виждат в чудо - как да осигурят разните" изгъзици" на Н.В. Архитекта. После следва осъществяването на архитектурния и инженерен проект със стотиците му проблеми и най-вече с недостатъчен, почти винаги, инвеститорски контрол !!!
    Изкуственият камък с неговата стоманена оплетка никак не е проста, лека и безотговорна работа !
    Много са случаите по света от срутвания на железобетонни конструкции по най-различни причини. По стадионите обикновено сакатлъците стават при максимални натоварвания на неправилно изпълнени железобетонни работи !!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Кака Гинка

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шаран БГ":

    И малко допълнение:икономията на материали и подмяната им с по-евтини - това си е почти регламентирана кражба.Мислех,че това се прави само у нас,но хора работили в чужбина казват,че почти навсякъде е така.Парите за даден проект никога не се харчат до край за материали,иначе няма да остане за премии на изпълнителите;съответно това се отразява на качеството.Та,ние има от кого да се учим и бързо схващаме,а после се оплакваме,че нищо не ни е като хората...
  • 3 Дикембе Мутомбо

    0 0 Отговор
    На Виваком-Герена няма такава опасност!
Новини по държави: