2 Октомври, 2017 22:25 1 321 4

Aтина: Готови сме за преговори за Кипър

  • кипър-
  • прокопис павлопулос-
  • гърция-
  • турция-
  • никозия

Президентът Прокопис Павлопулос отбеляза, че Гърция "никога не е приемала като свършен факт турската окупация на острова"

Aтина: Готови сме за преговори за Кипър - 1
Снимки: БТА/АР

Гърция и Кипър са готови за продължаване на преговорите под егидата на ООН за повторно обединение на островната държава. Това се казва в изявление на гръцкия президент Прокопис Павлопулос по случай националния празник на Република Кипър, съобщават медиите в южната ни съседка.

В него държавният глава изказва мнение, че през юли не е било постигнато решение на проблема на състоялата се в Швейцария международна конференция за Кипър, която приключи без споразумение.

Павлопулос отбелязва, че "Гърция никога не е приемала като свършен факт последиците от турското нашествие и окупация на Кипър". Президентът подчертава, че зачитането на независимостта и суверенитета на Република Кипър са крайъгълен камък и върховен приоритет на външната политика на Гърция".

Aтина: Готови сме за преговори за Кипър

Гръцкият държавен ръководител смята, че на преговорите за острова участието на ЕС трябва да бъде съществено и ефикасно. По думите му целта е да се постигне повторно обединение на Кипър в рамките на една държава, напълно суверенна, независима и териториално цяла, без чужди окупационни войски и без анахронични права за намеса на трети държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    3 1 Отговор
    странно е, че тук няма санкции за турция?
  • 2 Хасан

    3 5 Отговор
    Окупационни войски??откога да се прибереш у дома се казва окупация..тъпи гърци..

    Коментиран от #3

  • 3 КАСАПИН

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Хиляди къщи и жилища със самонастанили се мамелюци стотици автомобили натоварени на кораби за турция стотици разрушени манастири..... доста нахално от страна на турция да иска членство в ЕС, при положение че гърция никога няма да го допусне почети малко история асене, неслучайно един руски политик навремето искаше трепи фесовете с неутронна бомба .

    Коментиран от #4

  • 4 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "КАСАПИН":

    По същия начин от 140 години в България има стотици разрушени джамии,депортирани турци,разрушени и ограбени имоти ...
Новини по държави: