Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Октомври, 2017 09:30 1 112 3

Саакашвили иска убежище в Украйна

  • алескандър саакашвили-
  • убежище-
  • украйна

Молбата е била подадена през септември

Бившият президент на Грузия Александър Саакашвили е поискал убежище в Украйна, съобщи РИА Новости.

Това обяви адвокатът на Саакашвили. Молбата за убежище е била подадена още през септември. В момента се очаква отговор от миграционната служба в Лвов.

Саакашвили е и бивш губернатор на Одеска област. Неговото украинско гражданство обаче беше отнето по-рано през тази година.

През миналия месец той се завърна в Украйна. В момента Саакашвили е лидер на ново политическо движение и се готви за голям митинг в Киев на 14-ти октомври.

Политикът обяви, че целта му е да обедини опозиционните сили за следващите парламентарни избори в страната. Той отрече, че ще се бори за някакъв пост. Неговата цел е да свали правителството на президента Петро Порошенко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    14 0 Отговор
    Евала! Тоя, направо ме разби! Да ти отнемат гражданството и да търсиш политическо убежище там от където са те изгонили?!!! При положение че властта не се е сменила!!! И много интересно! Кой, го преследва политически?! Грузия!!!
  • 2 Сорос

    14 1 Отговор
    Да му се даде, наш човек е.
  • 3 Гений

    3 0 Отговор
    Да дадат и на Плевнелиев.
Новини по държави: