Last news in Fakti

4 Октомври, 2017 13:45 3 702 2

Прищина: Косово не може да се сравнява с Каталуния

  • енвер ходжай-
  • косово-
  • каталуния-
  • референдум-
  • независимост

На Балканите имаше етническо прочистване, заяви косовският вицепремиер Ходжай

Прищина: Косово не може да се сравнява с Каталуния - 1
Снимки: БТА/АР

Косовският вицепремиер Енвер Ходжай заяви, че страната му не може да се сравнява с Каталуния, тъй като Сърбия е извършила етническо прочистване там, съобщи "Танюг".

Ходжай заяви, че през деветдесетте години Косово е било част от СФРЮ, но тогавашната власт в Белград е имала подкрепата на сегашния президент на Сърбия Александър Вучич - тогава втори човек в Сръбската радикална партия. Управляващите следваха политика на етническо прочистване. Това е да сравняваш две несравними неща, каза представителят на Прищина.

Вицепремиерът се изказа и за премиера Ана Бърнабич, за която смята, че е "техническо лице" в сръбското правителство, чиито изявления не оставят никакво впечатление.

Прищина: Косово не може да се сравнява с Каталуния


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССРБАРЕТА

    13 2 Отговор
    А в КОЙ международен закон пише, че при етническо прочистване се отнема територия и УПОМЕНАТА ЛИ Е ТОЧНО КОЛКО?!? Никой не отрича престъпленията в ЮГОСЛАВИЯ но за тях да носят вина хората отговорни за тях! Обикновенните хора нямат вина че да им късат части от държавата! Няма оправдание за това и запада ще си плати разбира се.
    Каталунците също си имат техните си причини за откъсване и в този случаи нещата са напълно идентични а именно РЕФЕРЕНДУМ И ОТДЕЛЯНЕ! А причините могат да бъдат различни но начинът и случайте са напълно еднакви господин ШИПТЪР!!!
  • 2 Фифи

    0 0 Отговор
    А защо сега няма цигани в Косово и останаха толкова малко сърби? Какво ли е етническо прочистване?