4 Октомври, 2017 14:00 2 502 1

Тръмп: Кажете сбогом на дълга на Пуерто Рико

  • доналд тръмп-
  • дълг-
  • пуерто рико

Президентът на САЩ призова за отписване на задълженията

Тръмп: Кажете сбогом на дълга на Пуерто Рико - 1
Снимка: БТА/AP

„Можете да кажете сбогом на външния дълг на Пуерто Рико.“ Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на своя визита на карибския остров, цитиран от Time.

“Ще трябва да разгледаме цялата структура на техния дълг. Пуерто Рико дължи доста пари на Уолстрийт. Ще трябва да помислим как да изчистим това. Не знам дали е „Голдман Сакс“ или някой друг, но ще трябва да се сбогува с тези пари“, заяви Тръмп.

Територията на Пуерто Рико беше засегната от два тежки урагана през последните месеци. Това причини множество щети за месните. Администрацията на Тръмп беше обвинена, че не е направила нужното, за да обезопаси региона.

Той заяви, че са „били взети най-добрите възможни действия, но това е останало недооценено“.

Дългът на Пуерто Рико възлиза на $ 72 млрд., като здравната и пенсионната система на острова са на практика неплатежоспособни. Местното правителство вече се опита да издейства опрощаване на част от дълга.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жщг

    3 2 Отговор
    Дойде Човека и реши проблема!!!

    Как няма Пуерториканци да искат да бъдат Американци?

    На бързо ще натрупат нов дълг и живота ще е песен!!!