Last news in Fakti

6 Октомври, 2017 19:20 1 406 1

Испания иска местни избори в Каталуния

  • испания-
  • избори-
  • каталуния

Каталуния настоява за директно членство в ЕС

Испанското правителство призова властите в Каталуния да се разпуснат и да проведат предсрочни местни избори, съобщи Les Echos.

“Ще е добре да започнем решението на проблема с организирането на нови местни избори в Каталуния“, заяви говорителят на испанското правителство Иниго Мендес де Виго.

Каталуния гласува за своята независимост през миналата седмица. Правителството в Мадрид отказва да признае резултатите от вота.

Виго изрази съжаление за хората, които пострадаха при сблъсъците между граждани и полиция по време на референдума. Това се изтълкува като първо официално извинение от страна на испанските власти за сблъсъците по време на вота.

В същото време директорът на отдел „Международни комуникации“ в каталунското правителство Жоан Мария Пике обяви, че Каталуния трябва да стане страна – членка на ЕС, веднага след отделянето си. Според него регионът вече има голям принос в бюджета на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    3 0 Отговор
    Глей ги тия от Мадрид. Каталунците след някой и друг ден ще обявят независимост, а тия и заповядват нови местни избори. Нещо ми намирисва на домбаска история. Ще се абонирам и за това риалити.
Новини по държави: