Last news in Fakti

8 Октомври, 2017 11:52 3 411 26

Турция стартира новата бойна операция на юг

  • турция-
  • сирия-
  • операция-
  • башар асад-
  • свободна сирийска армия

Анкара ще помага на бунтовниците в Сирия с цел да бъде сложен край на войната

Турция стартира новата бойна операция на юг - 1
Снимки: БТА/АР

Решението на Турция да подкрепи бунтовниците от Свободната сирийска армия във военната им операция в провинция Идлиб е с цел да се прекратят изцяло сраженията и да се спомогне за намирането на политическо решение за кризата.

Това заяви тази нощ турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от CNN Turk, предаде Reuters.

По думите му каква ще бъди помощта за сирийските бунтовници на терен ще се определи след консултации между армията и разузнавателните служби в Анкара.

Турция стартира новата бойна операция на юг

Тази сутрин турски военни автомобили са навлезли в сирийската провинция Идлиб под ескорта на джихадистката коалиция "Тахрир аш Шам", предаде Reuters, след като съобщи по-рано за сблъсъци между турските сили и джихадистите.

Жител на населено място на сирийско-турската граница и местен бунтовник казаха пред агенцията, че са видели няколко автомобила с турски военни да влизат в Идлиб през контролния пункт "Атмах", след което са били ескортирани от бойци на "Тахрир аш Шам".

Турция стартира новата бойна операция на юг

Нахлуването бе извършено след споразумение между Турция, Русия и Иран да обособят зони за "деескалация" в Идлиб, но сделката не включва "Тахрир аш Шам", ръководена от бившия Фронт "Нусра", който до миналата година бе клон на "Ал Кайда" в Сирия, но после си смени името и се отрече от основаното от Осама бин Ладен движение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 javorrrrr

    28 3 Отговор
    Започват офанзива щото Кюрдите са се наточили да си заградят държавица
  • 2 Osman

    19 24 Отговор
    Сега кюрдските маймуни ще видят кон боб яде ли

    Коментиран от #11

  • 3 Хасан

    10 15 Отговор
    Нов османски пакт в Близкия изток

    Коментиран от #12

  • 4 хахаха

    2 18 Отговор
    Хммм, интересно защо Ердоган не подкрепи новото си гадже - Вова и дружката му Асад, а ще даде рамо на ССА?!? Ушанки, чакам отговор?!?

    Коментиран от #5

  • 5 Реално

    19 2 Отговор

    До коментар #4 от "хахаха":

    В политиката няма "дружки" -колко пъти трябва да ви се повтаря на вас соросоидите???...--има само интереси...

    Коментиран от #7

  • 6 Хасан

    8 16 Отговор
    ССА са демократичната опозиция в Сирия.нещо като нашето СДС навремето.това са хората които не искат автономия а демократични и граждански праава...Турция тях ги подкрепя защото иска да има демократична Сирия...
  • 7 КАСАПИН

    13 10 Отговор

    До коментар #5 от "Реално":

    Охааа ще хвъркат чалми и фесове, нека мюсюлите намаляват прогресивно и от двете страни.

    Коментиран от #17

  • 8 12345

    14 9 Отговор
    анадолците смешна работа.Миналата година ислямска държава публикува в нета унищожени техни танкове леопард 2 в сирия.Мустака сам срещу сирия,кюрдите и иран нямат шанс.Мустака само забравил се диктатор.Турция завинаги в азия,а не европейския съюз
  • 9 ıgor

    7 2 Отговор
    do.12345 Ти говориш все едно България може да воюва с тезидето си изброил горе. В момента нямаме армия а само фиктивно.

    Коментиран от #13

  • 10 Николай

    17 2 Отговор
    Оставете Турция да гледаме България кво може без войска на последно място сме те може да имат диктатор и ние имаме мафиот
  • 11 батко бугар

    10 7 Отговор

    До коментар #2 от "Osman":

    Мечтите са безплатни! Стой си в обора, дето ти е мястото и бездруго и не се обаждай. още през 90 години на миналия век, кюрдите мечтаеха за своя държава. Сега Саддам го няма, Сирия е в разруха. Момента е подходящ и ще си направят държава.
  • 12 батко бугар

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Както, написах на другия ти ник ще видиш нов османски пакт или казано по друг начин неоосманистка турция живееща в 13 век през крив макарон!!! :-))

    Коментиран от #14

  • 13 12345

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "ıgor":

    ние няма ме армия заради всички политически к**ви от 1990 до днес 2017 година.
  • 14 Хасан

    5 6 Отговор

    До коментар #12 от "батко бугар":

    Знае ли са..хората имат визия за развитие ...
  • 15 ГОСТ

    2 4 Отговор
    ВЕЧЕ ИМА ПРОГНОЗИ ЗА ВОЙНА МЕЖДУ ТУРЦИЯ И ИРАН ПРЕЗ СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА , А РУСИЯ ЩЕ СЕ ОПИТВА ДА ГИ ПОМИРЯВА.

    Коментиран от #16

  • 16 Хасан

    11 3 Отговор

    До коментар #15 от "ГОСТ":

    Това беше целта на Запада...Турция да нападне Сирия но турците не се поддадоха..и затова ги провокираха с терористи ...но от тая стратегия Сащ изгуби..до сирийския конфликт Сащ беше полицая на света но с конфликта се създаде нова глобална сила Русия и две регионални сили Иран и Турция....и сега Русия ,Иран и Турция за пръв път от сто години правят нова карта на Близкия изток...без Англия,Франция,Германия,Сащ и Израел
  • 17 Хасан

    5 6 Отговор

    До коментар #7 от "КАСАПИН":

    Гледай докато намалеят да не ти сменят генотипа

    Коментиран от #24

  • 18 ГОСТ

    3 5 Отговор
    ИРАН ПОДКРЕПЯ ПРОЦЕСИТЕ В /КЮРДИСТАН/ И ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ОТ САЩ КОИТО ДА ПРЕДИЗВИКАТ СБЛЪСЪКА С ТУРЦИЯ. ОСВЕН ТОВА АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ ХАРЕСВАТ БЛИЗКИТЕ ОТНОШЕНИЯ НА ИРАН С РУСИЯ, А ТУРЦИЯ И ИРАН СЕ КОНКУРИРАТ КОЙ ДА ИМА ПО-ГОЛЯМО ВЛИЯНИЕ В ИСЛЯМСКИЯ СВЯТ КОЕТО НЕ Е ЗА ПРНЕБРЕГВАНЕ. ПОВОДИ ЗА ВОЙНА ВИНАГИ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ И ИЗБУХНАТ С ПОМОЩА НА АМЕРИКАНСКА НАМЕСА КОИТО ДОПЪЛНИТЕЛНО НАЛИВАТ МАСЛО В ОГЪНЯ.

    Коментиран от #19

  • 19 Хасан

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "ГОСТ":

    Не си прав...Не Иран а Израел подкрепя Кюрдистан..целта му е да създаде нов играч между арабите ии турците и по късно да ги използва срещу Иран...Сирия беше против Израел и я дестабилизираха..Иран е против Израел и ще искат ла я дестабилизират..но може ла ударят на костелив орех
  • 20 БАШ МАЙСТОРА

    3 0 Отговор
    Израел и америте подкрепят кюрдите с всякакви средства , но европа ....германия също им продава най съвременни оръжия. НО , НЯМАТ НИКАКЪВ ШАНС СРЕЩУ РУСИЯ, ИРАН, ИРАК И ТУРЦИЯ. В кюрдската област сега веят еврейския байрак , но до кога ? .??
    Гледайте и наблюдавайте как ще конфискуват всичките Амерски оръжия дарени на кюрдския боец. Този район ще се промени тотално.

    Коментиран от #21

  • 21 наблюдател

    4 5 Отговор

    До коментар #20 от "БАШ МАЙСТОРА":

    Русия не е срещу кюрдите до сега не ги е нападала и едва ли ще го направи.Най големият им враг е Турция защото там живеят най много кюрди.Иран не харесва идеята за кюрдска държава но няма да тръгне с турците защото са отколешни врагове.
    Иракската армия я видяхме колко струва.
    Ако турците тръгнат да нападат кюрдите ще срещнат много сериозен отпор и за тях това ще се превърне в анлог на Афганистан или Виетнам.

    Коментиран от #22

  • 22 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #21 от "наблюдател":

    русия е с асад ,а кюрдите са против него и воюваха нееднократно с него.руснаците нападнаха кюрдите преди седмица,а директвивата от масква към нашите тролове тук се отрази моментално върхуотношението им към тях.станаха брадати главорези и комунисти на секундата.та демек не казваш истината .
  • 23 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    където и да минават квото и да правят.споразумението с иран и русия включва унищожаване на ал каида в идлиб,а тва ще им отнеме много време и много жертви.идлиб е планински регион силно населен и с огромна маса бегалци от други части на сирия.сред тях има сериозна група джихадисти,та турция ги чака сериозно блато!
  • 24 КАСАПИН

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Относно генотипа, САЩ Русия и др големи страни отдавна разработват оръжия точно засмяна на генотипа за на мамелюците, и се надявам, един ден да видя свят изчистен от мюсюлманска мръсотия и примитивност. а само от християни.
  • 25 Хасан

    2 1 Отговор
    В средновековна Европа нямаше мюсюлмани и имаше Вартолемеева нощ..Първата и Втората Световна война беше между христуяни и бяха най кръвопролитните...химическите,атомните оръжия го измислиха и използваха християни...

    Коментиран от #26

  • 26 Някой

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Ти не се обаждай че преди Хитлер турците са провели геноцид над повече от милион хора.А колко са избили преди това да не говорим.
    Сега се мъчат пак да правят поразии но този път ще изядат дървото.
Новини по държави: