10 Октомври, 2017 09:40 3 000 7

Испания изпрати военни кораби край Барселона

  • испания-
  • кораби-
  • барселона

Изпратени са два миноносци и една фрегата

Испания изпрати три военни кораба край пристанището в Барселона, съобщи El Nacional.

Изпратени са били фрегатата „Навара“ и миноносците „Сегура' и „Села“. По план те трябва да участват в международното корабно изложение в Барселона. То започва на 11 октомври.

През миналата година в изложението участваха два миноносци. Присъствието на фрегата обаче е новост. На „Навара“ има 200 души екипаж, включително и група морски пехотинци.

През днешния ден се очаква речта на президента на Каталуния Карлес Пучдемон пред местния парламент. Очаква се в нея той да обяви плановете за независимост на региона.

Някои смятат присъствието на корабите като знак, че Испания е готова да действа при евентуално едностранно обявяване на независимост. На място е и главнокомандващият на испанските военноморски сили адмирал Теодоро Лопес Калдерон.

Каталуинците подкрепиха независимостта на региона на референдум, който се проведе преди две седмици. Испания смята резултатите за незаконни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ПОТЪНАТ ДАНО

    14 13 Отговор
    ДА ПОТЪНАТ ДАНО !!!
  • 2 Барчо

    6 10 Отговор
    Със сигурност на тези кораби има и каталунци военнослужещи. Ще бъде много интересно като му заповяда командира да стреля по майка си и баща си. Ако не изпълни заповедта, ще бъде предател и осъден, ако пък я изпълни ще бъде майцеубиец. Хубава дилема. Накъде отива света?

    Коментиран от #5

  • 3 koпа

    16 8 Отговор
    Къде остана демокрацията на ЕС,независемост за кюрдите в Ирак веднага са съгласни може,за каталонците не може да ви целувам демокрацията,всичко е свързано с интересите.

    Коментиран от #7

  • 4 Тушибиян

    11 5 Отговор
    Каквото е било в средновековието това е и сега нищо не се е променило само оръжията за заробване са по ефективни..имало смобода и демокрация хахаха само когато е изгодно зо конкистадорите се използва това
  • 5 Имах си аз

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    Няма да има каталунци на тези кораби. Изпращат само 3 кораба, не изпращат цялата флотилия, ако е имало каталунци на тези кораби по начало, те са пренасочени към други съдове.
  • 6 Калдерон

    1 2 Отговор
    Аз, Калдерон ще стъпя на врата на Пучдемон. Viva le Regno de Espania!
  • 7 Валери

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "koпа":

    Прочети историята, преди да коментираш, приятелю. Каталуня е в Испания от почти 600 години. На практика част от създателите на Испания, като част от Reino de Aragon !
Новини по държави: