Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Октомври, 2017 16:00 3 404 32

Крим може да разпали война в Европа

  • чехия-
  • крим-
  • европа

Милош Земан предлага Украйна да бъде компенсирана за Крим

Опитите Крим да бъде върнат на Украйна може да доведат до война в Европа. Може да помислим как Русия може да компенсира страната за иззетата територия. Това заяви президентът на Чехия Милош Земан, цитиран от РИА Новости.

„Бившият президент на Германия Йоахим Гаук публично заяви в Прага, че евентуален опит да върнем Крим на Украйна може да доведе до война в Европа. Въпросът е искаме ли да поемем риска от такава война?

Още новини от Украйна

Ние трябва да избегнем риска от война. В същото време обаче трябва да намерим начин как да компенсираме Украйна за Крим“, заяви Земан.

Той не уточни каква може да е компенсацията. Подобни разговори не са били водени с Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    24 9 Отговор
    Тоя оа паляк Крим беше анексиран след законно проведен референдум а НАТО може да се опита да го върне на Украйна и Русия може да приключи З. Е за норматив и да има нов светивен ред.
  • 2 onq s konq

    12 52 Отговор
    Ако Русия бъде оставена безнаказано да присвои Крим,то тя ще изтълкува логично това като слабост на Запада и ЩЕ ПОСЕГНЕ КЪМ СЛЕДВАЩИ ТЕРИТОРИИ...КАТО ТОВА НА ПЪРВО МЯСТО Е малка БЪЛГАРИЯ с 300000 постоянно живеещи руснаци!

    Коментиран от #3, #8, #12

  • 3 Бесен Язовец

    49 16 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ало конска мухо България никога нама да бъде срещу Русия колкото по рано го разбереш толкова по добре за теб мн.слаба ракия си провукаторе

    Коментиран от #4, #6

  • 4 паметливо муле

    15 32 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    България много пъти е била срещу Русия на бойното поле. И сме доказали,че могат да ядат бой от нас. Нещо да ти говори кавалерийската дивизия на ген. Колев на добруджанския фронт и на цялата 3-та българска армия през ПСВ срещу армиите на ген. Зайончоковски? Нищо естествено, ти си обикновена руска хлебарка на щатни огризки !

    Коментиран от #5

  • 5 Бесен Язовец

    27 12 Отговор

    До коментар #4 от "паметливо муле":

    За коя война оная поредната която я губиме ли?предателски и срамни времена за бг.историята.Ген.Колев ли те грее тебе свирчо

    Коментиран от #16

  • 6 onq s konq

    11 28 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Първо не съм "провУкатор" и второ-как си сбъркал да напишеш "България" вместо БълХария" защото пишеш от "сърцето на Руската тундра"?!Вярно е че БГ никога и не е помисляла да бъде срещу Русия цели 45г ...по "обективни причини",но след демокрацията и по-точно след влизането ни в НАТО НИЕ СМЕ ПРОТИВ РУСИЯ!Понял емигранте...в неправилната източна посока?:)

    Коментиран от #7, #9, #13

  • 7 Бесен Язовец

    25 10 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    В БГ.е само на подпис бг.войник никога няма да извади оръжие срещу руснак също и запасняк виждам че неблагодарноста ти е в кръвта и ше се наложи да бъдеш превъспитан по грубия начин в близко бъдеще ъхъ не се пули пред компа.

    Коментиран от #20

  • 8 Румяна Костова

    18 5 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Да,би посегнала Русия на България,ама преди това би трябвало да сме били руско владение поне стотина и повече години и да имаме 90 процента руско население.Спете спокойно и не се панирайте!

    Коментиран от #10

  • 9 СССРБАРЕТА

    31 7 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    България НИКОГА НЕ Е ВОЮВАЛА СРЕЩУ РУСИЯ и няма и да го направи набий си го в конската(краварската) глава! А да ти напомня ли думите на ЦАР БОРИС през втората световна! Български Войници на учение на НАТО и сега са отказали да стрелят по мишени на Руски войници и са помолили да променят мишените!

    Коментиран от #14

  • 10 да се вземе предвид

    23 5 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    той коня не се панира, просто му плащат за да пише против Русия и да хвали САЩ и слугите им.
  • 11 gogogo

    23 1 Отговор
    Ако Украна не беше анексирана от За пада, и Крим щеше да си е уркаински все още. Да, ама не! Отделянето на Украйна от Русия се мъти с напъни от 2004 г., че и преди. Накрая успяха, но не успяха да убият Президента си, и не успяха да завземат Крим. Полуостровът никога не е бил изцяло украински. Той е ватономна област със властови органи и т.н. Не е отцепен Харков, Нито Лвов, а Крим. Правете разлика.
  • 12 Кики

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ти разсъждаваш също като бабите, които хвърлят парите от терасата на телефониста измамник. Да ти се чуди човек! И за какви компенсации говори чехът - иска Русия да признае, че Крим е незаконно придобит?
  • 13 Борис

    16 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Това че соломон паси(с малки букви заради уважението което испитвам към личноста му)е против русия ,незначи че и Българския народ е с неговото мислене.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Siegfried

    6 15 Отговор
    Аз съм чистокръвен българин,членове на фамилията ми се споменават ,като участници в комитетите на ЛЕВСКИ - в стари архиви и документи,изнесени в печата
    ,И не обичам руснаците , в ролята им на манипулатори , завоеватели ,хора с имперско
    мислене.Имайте пред вид ,че те харесват България , но не обичат българите.

    Коментиран от #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Отоплител

    12 1 Отговор
    Не ми се вярва какви глупости се изприказваха.Крим е прехвърлен по решение на Генсека на КПСС.Ами нали всички отхвърляте този сатрапски строй и партия.Естестенно и решенията му са невалидни включително и за Крим.Другото е лицемерие и неграмотност.
  • 19 Барчо

    13 0 Отговор
    Кой е тоя бе???? Чиба!!! Въпроса с Крим е решен вече и не подлежи нито на договаряне, нито на преговаряне. Крим по времето на народното допитване беше автономна и имаше законното право на това. Пито - платено. Изпуснаха я и толкова. Край! Thе end.
  • 20 Барчо

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    За голямо съжаление, приятелю сме свидетели на безцеремонното и непрекъснато промиване мозъците на младежта. А така наречената армия е от младежи. И вече промити мозъци. Насъсквани, настройвани, давана и изопачена история, нямаща нищо общо с истината. Та тези наши внуци като нищо ще вдигнат ръка срещу братушките като някакви зомбирани марионетки. И отново ще дойдат тук руснаците като победители, защото те винаги са такива във всички войни. И ще кажат: "Ма те ни взеха архивите и осъдиха враговете си". Ми естествено бе, тъпанари. Щом си бил враг, ще бъдеш третиран като такъв.
    Най-тъпото е, че в миналото действително сме били противници във Втората световна, но нито една пушка не е гръмнала срещу руснак. Дори тогава капитала не е могъл да настрои българи срещу руси. Сега обаче е различно. За съжаление.
  • 21 Барчо

    13 2 Отговор
    Момчета и момичета! Бил съм в СССР естествено преди 1989 г и в Русия след 1989 г, последно преди година. Отношението на руснаците към българите е братско. Навсякъде като чуят, че си българин, и си ти. Познати, непознати, руските хора ни имат като братя по кръв. ТОВА Е ИСТИНАТА. Не говоря за политика на правителства и т.н. Там нещата са както си постелеш. Приятеля на моя враг, не ми е приятел. Пак говоря за държавна политика. И това е на държавно ниво и е съвсем естествено. Въпреки че държавите ни са на различни полюси, ние си оставаме братя по кръв на ниво хора. ТОЧКА.

    Коментиран от #23

  • 22 Барчо

    11 0 Отговор

    До коментар #15 от "Siegfried":

    Българиноооооо!!!! Не моем да ти прочетем нико!!! Пиши го на български бе, българинооооооо!!!! Срамиш си дедовците дето са били харамии!!!!! Сигурно като ти четат ника се връткат у гробо. Бъди милостив към тях. Не ги излагай!!! Още малко и на шльоковица ще запишеш!!!!!!
  • 23 диди

    6 16 Отговор

    До коментар #21 от "Барчо":

    Ти се опитваш да ни убедиш,че руснаците много ни обичали и че са ни братя.ЩО ЗА ГЛУПОСТ.Нали най братската държава за руснаците бяха украинците.Какво направиха руснаците с тази БРАТСКА ДЪРЖАВА.?
    ВИЕ РУСОФИЛСКИ СЪЩЕСТВА,ВИЕ ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ,НЯМАТЕ ПРАВО ДА ОСЪЖДАТЕ ВСЕКИ БЪЛГАРИН,КОЙТО ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ РУСКОТО ИГО НИ ВЪРНА ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАЗАД.НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЩЕ СА НУЖНИ ОЩЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ,ЗА ДА ИМА РАЗВИТИЕ ТАЗИ ИЗСТРАДАЛА ,НО ПРЕКРАСНА,ХУБАВА БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #25

  • 24 стоян георгиев

    1 4 Отговор
    тоя доказан съветски агент отново почна с простотиите!да бъде компенсирана украина за крим???!!!!може да бъде компенсирана с крим!
  • 25 Барчо

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "диди":

    Скъпа Диди! Много те моля да се научиш да четеш и след като прочетеш да вникнеш в написаното. Аз не говоря за държавата СССР или Русия, а за хората. Бил съм и преди и сега в територията на въпросната държава и познавам много руско-съветски хора. За тях говоря. Те не са се променили особено много въпреки смяната на строя. Сборно през годините съм пребивавал на руска територия около 4 години. Така че познавам руските хора много добре и говоря от тази позиция.

    Коментиран от #26

  • 26 диди

    4 16 Отговор

    До коментар #25 от "Барчо":

    Какво подхожда на ника ми,зная.Престани да пишеш за ,,руската,братска обич,,.Пишеш,че си бил в Русия и че топло са те посрещнали и т.н.Това не ги прави ,,братя,,.Брат ми живя 10 години в Русия,бъди сигурен,че знае какви са руснаците.Но факт е,че ние сме изостанали назад,а такова недоразвитие на държава не се случва само така,от самосебе си...има причини,и ги знаем.Престани да пишеш,че Русия е,,наш спасител,,.Това е абсурдно.Никога повече руско иго.
    Крим е на Украйна,не на Русия.

    Коментиран от #28, #30, #32

  • 27 Косми си Барам

    15 0 Отговор
    Автономна Република Крим проведе Референдум и по волята на населението се присъедини към Руската Федерация! Какво не ви е ясно още? Украйна призна отделянето, като спря електричеството и търговския обмен за полуострова, тъй като това вече не са нейни граждани! Нали една държава мисли за своите поданици - ако бяха окупирана територия щяха поне хуманитарна помощ да пратят, но жидомасонската рептилска подложка, реши да остави хората да мизерстват - ами те си намериха ой да им осигури благата! Нека сега проведат втори Референдум ако искате - кой ли ще спечели?? )))
  • 28 Дух

    1 7 Отговор

    До коментар #26 от "диди":

    Аз отдавно казвам-руски туристи да не стъпват в България.Избавете се от всички руски имоти по черноморие.Правете бизнес на чисто с братья от Европа.
    Призовавам россияне-забравете България в всеки смисъл.
    А до Диди-на х... сте претребвали на "руски интереки-нища держава"!
  • 29 Хасан

    0 7 Отговор
    Вижте сега..Русия е агресор в Крим и точка..ако Русия беше направила Крим независима щеше да бъде като Косово...и после да иска международно признание..това го има в международното право ,но да си анексира съседна територия ..това разваля всчкакви договорености след Втората световна война...юристката ако беше тука по добре щеше да обясни

    Коментиран от #31

  • 30 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "диди":

    Весело.,,Брат ми беше в Русия 10 години,,Госпожо,за коментиране на геополитика се искат познания,четене на дебели книжки,знаете на няколко езика,а не базирани на житието-битие на родственик,трудейки се някъде по строежите в Русия!
  • 31 факт

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Хасан":

    Хасане, Крим е руски от 17 век, от времето на Екатерина Велика. Каква втора световна война, какви 5 лева?! През 70-те години, Хрушчов, който е украинец, го прехвърля към Украйна, но това е в рамките на СССР. След разпада на СССР, напълно естествено е Русия да си го вземе обратно. Още повече, че е от жизнено, стратегическо значение за нея. Това е истината. Всичко друго е пропаганда.
  • 32 Действителността

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "диди":

    , Диди..Първо:Руснаците са наши братя по религия.:Второ:Навсякъде има улици и булеварди на Цар Освободител.Трето:Крим е, отвоюван от руснаците от турция.Навярно си от тези с промитите мозъци,които виждат заплаха от страна на Русия.И да не забравяме,че ние сме им дали писменноста.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания