Last news in Fakti

11 Октомври, 2017 08:59 1 255 5

Тревожно! 124 милиона деца са с наднормено тегло

  • наднормено тегло-
  • деца-
  • тревожно-
  • затлъстяване-
  • килограми-
  • младежи

Притеснителна статистика

Тревожно! 124 милиона деца са с наднормено тегло - 1
Снимка: Shutterstock

Затлъстяването сред децата бележи тревожни ръстове през последните години и няма тенденции това да се промени. Данните на здравните власти по света са повече от тревожни.

124 милиона деца по света страдат от затлъстяване, съобщи „Гардиън“, позовавайки се на мащабно проучване. Статистиката на Лондонския имперски колеж сочи, че през 1975 година пет милиона момичета са били с наднормено тегло.

Само за няколко десетилетия цифрата е достигнала 50 милиона – само при младите момичета. При момчетата данните също са притеснителни – от шест милиона до 74.

Затлъстяването в детските години крие много здравни рискове. В голяма част от случаите наднорменото тегло остава за цял живот, които повишава риска от различни заболявания, някои от които смъртоносни.

Световната здравна организация предупреди, че от 2025 година годишните разходи за болести, свързани с излишните килограми, ще достигнат 920 милиарда паунда.

Изследователите посочиха, че наднорменото тегло скоро ще е по-голям проблем от недохранването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт 11111

    4 0 Отговор
    Ха ...Той си Е вече по - голям проблем !
  • 2 Реално

    6 0 Отговор
    ГМО...антибиотици за растеж при животните...пестициди...консерванти...усилители за вкусовите рецептори...оцветители...Вече в САЩ често откриват трупове на умрели хора преди 7-10 години,които почти не са се разложили-това е следствие на горепосочените химикали
  • 3 един

    6 0 Отговор
    Кой тоя дето се тревожи?

    Да спре американското ГМО, да спре хормоните в месото и затлъстяването ще спре, ама вие искате хем да сте богати, хем здрави... а пълно щастие няма!
  • 4 Пецата

    3 0 Отговор
    В същото време милиони умират от глад...баааа и в гадният свят в който живеем.
  • 5 Радо

    2 0 Отговор
    Другата причина за затлъстяването придецата е, че не спортуват/играят активно, както ние навремето...в днешния свят на интернета, виртуалните игри, и телевизията, на децата им е много по-лесно да се отдадат на тези лесни и мързеливи удоволствия, вместо да излязаот на улицата, или в училищния двор да изиграят един мач....и т.н. и т.н.