11 Октомври, 2017 15:55 12 276 8

В Иран със зловеща заплаха към САЩ

  • иран-
  • заплаха-
  • сащ

Властите в страната искат да запазят ядреното споразумение

В Иран със зловеща заплаха към САЩ - 1
Снимка: БТА/AP

Властите в Иран предупредиха САЩ, че са готови на остра реакция срещу евентуална отмяна на ядреното споразумение със страната. Това беше обявено от иранския външен министър Мохамад Ал Джафари, цитиран от „Ройтерс“.

През последните седмици президентът на САЩ Доналд Тръмп постоянно повтаря, че не е доволен от споразумението за ядрената програма на Иран. Има информации, че Вашингтон готви нови санкции за страната.

„Ако в САЩ предприемат действия срещу ядреното споразумение с Иран, страната ще трябва да премести своите регионални бази извън обсега от 2000 км. на нашите ракети.

Слуховете за глупостта на американското правителство да обяви Революционната гвардия за терористична група може и да са верни. Тогава ние ще третираме САЩ, както третираме „Ислямска държава“. Това важи особено за тяхното представителство в Близкия Изток. Това трябва да бъде разбрано“, заяви Джафари.

Иранският президент Хасан Рохани също защити Революционната гвардия. Според него подобни действия на САЩ само ще обединят Иран.

Тръмп трябва да направи ключово изявление през следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    58 13 Отговор
    Само имперска сила като САЩ може да махне с ръка и да каже: "Подписахме договор, но го разваляме едностранно, защото така."
    Колко струва подписът на императора?

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Бесен Язовец

    68 9 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    С Иран шега не бива оформя се коалиция ядрена при това срещу САЩ и дрги точат ножа май идва видов ден за САЩ

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Спиро

    39 5 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Тръмп се оказва възможно най-лошият избор на САЩ за президент. Нищо от онова, което е направил може да му се брои като плюс. При него политическа мисъл на практика липсва. А човек на такъв пост трябва да е поне дипломат, ако не може да е стратег.

    Коментиран от #6

  • 4 Хуан

    7 25 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Стига си писал русофилски глупости ! На всички им писна от теб !Скрий се някъде и помисли малко ... как ще се отразят едни нови санкции на цената на петрола и на бюджета на Р. Ф !

    Дали Путин скришно не подбутва американците да се втвърдят тона?
  • 5 Един

    24 9 Отговор
    Гринговците хептен преджасват - тва не им е времето от студената война, сега са живи умрели, след някой ден пак ще вдигат лимита на дълга, икономиката им като цяло куца Китай не им е прител а Европа едва крета - дерзайте каубойчета заяждайте се още - рано или късно всеки си го получава що вашто да не е сега?
  • 6 Барчо

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Спиро":

    Предишните президенти все някак си прокарваха някаква политика. Макар и куца. В момента този президент тръмп няма собствен мозък, прокарва политиката на бизнеса в щатите. Тях обаче не ги интересува нищо друго освен печалбата без значение че тя ще дойде дори и от труповете на собствения и народ.
  • 7 Барчо

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Можеха! Сега не може. Не си мисли че тия тъпотии не и се пишат на задника. Ще си платят и то с лихвите.
  • 8 Дедо Гошо

    0 1 Отговор
    Каквото повикало това се обадило.