Last news in Fakti

11 Октомври, 2017 17:25 1 241 2

Западът: Хашим Тачи е виновен за проблемите на Косово

  • косово-
  • хашим тачи-
  • армия за освобождение на косово-
  • специален съд за военни престъпления

ЕС, САЩ и Великобритания посочиха с пръст президента на младата държава

Ден след като косовският президент Хашим Тачи критикува международната общност, че не е изпълнила обещанията си към Прищина, ЕС, САЩ и Великобритания посочиха неуспехите на косовските институции, за които е отговорен именно държавният глава, информира Танюг.

Брюксел, Вашингтон и Лондон отхвърлиха твърденията на Тачи, че Специалният съд за военни престъпления, извършени от Армията за освобождение на Косово е формиран под техен натиск и че във връзка с това е имало някаква "сделка".

В понеделник, на представяне на доклад как гражданите възприемат Специалния съд, изготвен от неправителствени организации, Тачи заяви, че се е съгласил с формирането на институцията, за да запази стратегическото партньорство със САЩ, ЕС и Великобритания.

"Съгласих се да водя несправедлив исторически процес срещу Косово въпреки масовото политическо и гражданско мнение срещу формирането на този съд", каза президентът. В замяна международните представители са обещали да ускорят членството на Прищина в ЕС и ЮНЕСКО, да либерализират визовия режим за пътувания на косовски граждани на Стария континент, както и да позволят на страната да формира собствена армия.

Тачи заяви, че нито едно от тези обещания не е било изпълнено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    2 0 Отговор
    Не може да бъде!:)" Змията" не е виновен за нищо!:) Който не вярва да попита, който и да било Сърбин! Той ще му обясни! Един съвет! Преди да зададете въпроса се въоръжете добре и най-добре е да имате подкрепление!:)

    Коментиран от #2

  • 2 батко бугар

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "goni":

    Тоя п....л си мисли, че ще му се размине за зверствата срещу сърбите, но е просто бушон-предпазител, който гърми, когато трябва да защити нещо - западната намеса във вътрешните дела на Сърбия! Рано или късно, ще има Видовден за всички рязани п...и!